Морско добро обиљежило међународни Дан планете Земље

Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе, традиционално Дан Планете Земље обиљежава у сарадњи са невладиним сектором. Тим поводом, у сарадњи са НВО „Зелена мрежа – Green Net” из Будве и НВО Удружење родитеља, дјеце и омладине са тешкоћама у развоју, „Зрак Сунца” из Херцег Новог реализоване су еколошке акције.

Како је саопштено из Морског добра, у општини Херцег Нови, НВО Удружење родитеља, дјеце и омладине са тешкоћама у развоју, „Зрак Сунца” организовало је акцију у сарадњи са основним школама „Милан Вуковић”, „Дашо Павичић”, „Илија Кишић “ и „Орјенски батаљон”, предшколском установом „Наша Радост”, те дјецом Дјечијег дома „Младост” из Бијеле.

У оквиру акције реализовано је чишћење и уређење плажа, игралишта и парка у зони морског добра, организован је маскенбал са плесним кореографијама, те изложба радова ученика на тему „Срећно дијете у срцу Планете”.

НВО “Наша акција” из Котора, овај дан планира да обиљежи 2. маја године, па овим путем позивамо све љубитеље природе да се придруже овој акцији.

У Будви, НВО „Зелена мрежа – Green Net ” је у сарадњи са ЈПУ „Љубица В. Јовановић – Маше” и Комуналним предузећем Будва, организовало акцију садње неколико садница медитеранског биља и ликовну радионицу на тему „Чувајмо нашу обалу и море”.

На самом крају дружења малишани су изрецитовали пјесмицу посвећену рециклажи и заштити животне средине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here