Море и залеђе: Чернаусова Понистра од душе

Ријечи нам служе да се споразумијевамо,  да кажемо шта видимо и осјећамо…А у оку које посматра овај кутак Боке, древне зидине тврђава, стару Тору, Караточ док га запљускују таласи и око њега круже галебови и корморани – у том оку  станује љепота  за чији опис је некад тешко наћи праве ријечи.  И онда када нас преплави тај осјећај,  кад се у грудима ускомеша колоплет разних осјећања, није потребно бити врсни пјесник. Довољно је само вољети овај град и то изказати. А пуно је знаних и незнаних људи који кроз дјела и ријечи јасно и гласно показују колико воле Херцег Нови. Један од њих је Жељко Чернаус, Новљанин, по струци  виши физиотерапеут запослен у Институту Игало а по ведром духу, оштром оку и слуху сатиричар, писац, пјесник – вриједни хроничар града.

Дружили смо се једног дана, у освит Празника мимозе, причали о граду, људима, карневалима и присјетили се неких његових  бескрајно занимљивих прича забиљежених и у његовој Понистри од душе….

Море и залеђе на РТХН у петак, 23. фебруара од 20.00. Прошле седмице емисија није емитована због преноса свечаног отварања 55. Празника мимозе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here