Отворен јубиларни 25. Куп мимозе у спортском риболову

На платоу хотела „Талија“ данас је свечано отворен јубиларни 25. Куп Мимозе у спортском риболову. На овом спортском догађају учествује 62 такмичара из 21 клуба из Италије, Словеније, Хрватске и Црне Горе. Такмичење у херцегновском заливу организује Савез за спортски риболов на мору, у дициплинама, штапом из барке, еколошки риболов–ухвати, измјери и врати рибу у море.

Поздрављајући такмичаре из екипа: Маринареска Муђа, (Италија), Аеро Цеља (Словенија), Гоф Рогознице (Хрватска), Зенте (Сплит), Пољуда (Сплит), Југола Гракалића (Херцег Нови), Сабљарке (Мељине), Игала, Рибара (Баошићи), Бокешких Једара (Ђеновића)-двије екипе, Румије (Бар), Пристана (Бар), Сипе (Тиват), Бојане (Уцињ), Аме Костањица, Гран При из Котора, предсједник Скупштине Општине Херцег Нови је изразио задовољство што се двије и по деценије одржава ово клупско такмичења највишег нивоа.

– Куп мимозе је један од најистакнутијих програма у оквиру Празника мимозе, када говоримо о спортским такмичењима. Желим свима добро море, добар улов и позивам вас да се придружите и осталим програмима у оквиру Празника мимозе.

Такмичаре је поздравио и пожелио спортску и фер борбу Младен Ростовић, предсједник Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе.

-Заложили смо се да све буде организовано на највишем нивоу, а трудићемо се да и такмичење протекне на исти начин, иако су наљављени неповојни временски услови. Желим свима добар улов, да буде фер плеј казао је Ростовић и захвалио се свим који су помогли у припреми рерномираног такмичења.

Пред учесницима су два дана такмичења, а свечано проглашење побједника и додјела награда заказани су за сутра од 20:00 сати у хотелу Талија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here