Montenegro Essence концерт који је овога љета оставио без даха публику у Портоновом доступан и онлајн

Како нам је свима добро познато, музика има способност да повеже људе са дестинацијама, а управо је то оно што чини пројекат Montenegro Essence црногорског гитарског дуа Срђан Булатовић и Дарко Никчевић. Концерт који је крајем овога љета одржан у Портоновом дао је посебан обрис ономе што Портонови јесте од свога настанка – мјесто гдје посјетиоци добијају најбоље од Црне Горе.

Ауторске композиције инспирисане традиционалном музиком Црне Горе стварајући посебну везу са Црном Гором и Портонови ризортом од данас су доступне и на Youtube-у на линку.

– Пројекат Montenegro Essence представља нови звук, прилагођен савременом слушаоцу, његовим осјећањима и потребама – наводе из гитар дуа и додају да је настао као надградња звука двију гитара другим инструментима, пружајући слушаоцу угођај кроз визуелну и звучну разноврсност.

Публика у Портоновом имала је прилику да премијерно чује нове ауторске композиције, од којих је дио инспирисан традиционалном музиком Црне Горе. Булатовић је казао да инспирацију за те композиције налазе на разним мјестима у Црној Гори.

– То су већином композиције које смо снимили за двије гитаре. Међутим, за ову прилику смо их аранжирали и написали за овако велики оркестар – додао је Булатовић.

Дарко Никчевић је истакао и да је њихов циљ да публици дају енергију, а не да је узимају и да  људи изађу послије концерта уморни.

– Циљ нам је да изађу са концерта макар мало расположенији, задовољнији и са неким доживљајем који ће им остати у памћењу макар неко вријеме – додао је Никчевић.

Са Портоновим, како су истакли, од почетка имају одличну сарадњу и заједно су се представили на специјалним догађајима у Дубају и у Бакуу.

– Концерт Montenegro Essence је за нас посебно важан, јер ова сарадња траје још од 2019. године и првих представљања самог Портоновог, како у Црној Гори, тако и на иностраном тржишту – рекла је директорица маркетинг и комуникација у Портоновом, Адријана Хусић, и додала  да су се увијек трудили да кроз Портонови представе најбоље што долази из Црне Горе.

– И неријетко смо говорили да је Портонови заправо Montenegro Essence и да када дођете можете да нађете најбоље што Црна Гора нуди – додала је Хусић.

Дјела која изводи овај ансамбл су заправо фузија умјетничке и популарних музичких праваца XX вијека.

– Њих карактерише оригиналност, која се огледа у  неправилним ритмовима Балкана, кореспондирајући са љепотом музике Медитерана и Оријента, који свему томе дају посебну  естетику и мистичност. Али оно чему се остаје досљедан у њима, јесте језик двију гитара, класичне и фламенцо – истичу Никчевић И Булатовић.

У Портоновом се од 23. децембра до 7. јануара одржава Празнични базар уз свакодневне концерте и свјетлосни шоу какав до сада није виђен у Црној Гори.

За више информација о догађајима, посјетите њихову страницу.

ПР текст

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here