Могућа два рјешења за спријечавање поплава у Зеленици

Пословни простори некадашњег ПКБ четврти дан су под водом. Данас су власници објеката имали састанак са представницима општине  на којем им је обећано да ће кренути у рјешавање проблема. Из Општине потврђују да траже најбоље рјешење, како би се што прије проблем ријешио.

Валерија Коњевић, чији објекат је под водом, након састанка истиче да  су са мртве тачке помјерили  јер су представници Општине кренули у рјешавање.

– Ми смо и даље у проблему и даље и читава Зеленика , али надамо се да ћемо пробудити свијест људи који су одговорни, да ће ово бити приоритет и ријешавати хитно.

Како је истакла предложена су им два предлога за рјешење проблема.

-Један је да се поток усмјери у Опачицу, а други да се поново ради колектор. Први предлог је реалнији због бржег рјешавања и то је привремено, казала је Коњевић.

Секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић истиче да покушавају да нађу брзо техничко рјешење. 

-На терену су сваког дана службе Комуналне полиције, Инспекције и заштите и спасавања који испумпавају вод из круга ПКБ-а. Проблем овај постоји већ три , четири године. 

Овакав проблем је како истиче Сеферовић био и у Мељинама и то се успјело рИјешити и надам се да ће тако бити и на овој локацији. Ако буде техички изводљиво могуће је преусмјеравање воде у већ постојећи поток Опачица, казао је Сеферовић.  

-Ако то не буде могуће тражићемо проширење канала са мадраћа гдје се налази и колекторска цијев. Претпостављамо да је приликом извођења радова дошло до сужења канала, који се редовно чистио и прије сезонакиша.  Ево сада покушавамо да ријешимо проблем, казао је Сеферовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here