Млађи кадети Јадрана испустили титулу „Олимпијских нада“  

У Будви је синоћ завршен ватерполо турнир „Олимпијске наде“ за млађе кадете (играчи рођени 2011. и млађи). У финалу је неочекивано Јадран поражен од екипе Цавтата 14:13 послије извођења петераца, јер у регуларном дијелу резултат је био 10:10 (1:6, 2:3, 1:1, 6:0, 4:3).

На турниру је играло десет тимова који су били  подијељени у двије групе. У групи А су били: Младост (Бијела), Будва, Будућност, КПК Корчула и Цавтат. Групу Б су чинили Јадран Херцег Нови, Приморац, Југ, Акватик Верде и Никшић.

У петак у првом и  другом  колу Јадран је побједио Никшић 18:2 и Аквартик Верде  10:7. У суботу су побјеђени Приморац 12:4 и Југ 15:2. У групи А Младост из Бијеле  првог дана је поражена  од подгоричке Будућности 9:2, потом је побјеђена Будва 7:6. Другог дана екипа тренера Мила Желалића поражена је од Цавтата 12:2, а јуче у последњем колу у групи  играли су са екипом КПК са Корчуле, поражени су 12:8  и заузели последње пето мјесто. У завршници са петопласираном екипом из Б групе, екипом Никшића у утакмици за девето мјесто поражени су 8:6 и заузели последње десето мјесто.

У финалу је синоћ неочекивано Јадран поражен  од добре екипе Цавтата 14:13 послије извођења петераца. У регуларном дијелу резултат је био 10:10 (1:6, 2:3, 1:1, 6:0, 4:3). Послије вођства  9:3 у првом полувремену и 10:4  у последњој четвртини, услиједио је пад и са 6:0 играчи Цавтата изједначили су резултат и на пенале дошли до првог мјеста.

Стријелци за Јадран су били: Андрија Суботић 3, Урош Сијерковић 2, по погодак су постигли Алекса Чуровић, Павле Наумовић, Алекса Ивовић, Марко  Павловић и Стефан Врећа. Најбољи стријелац турнира је  Андрија Суботић са 20 голова који је у одлучујућем тренутку промашио петерац, тачније, голман Цавтата Петар Везлић одбранио му је шут.

За екипу Јадрана друго  мјесто су освојили: Матеја Кисић, Урош Живаљевић, Марко Павловић, Балша и Немања Дајановић, Алекса Ивовић, Павле Наумовић, Урош Сијерковић (капитен), Урош Самарџић, Алекса Чуровић, Андрија Суботић, Стефан Врећа, Данило Николић и Максим Косић. Тренери  Душан Ивановски и Крсто Симовић.

У утакмици за треће мјесто Приморац је побједио Будућност 6:3. За екипу Приморца треће мјесто и бронзану медаљу су освојили: Андрија Јовановић, Андреј Блечић, Виктор Даниловић, Петар Рогановић, Димитри Перов, Драган Радонић, Божо Павићевић, Дамјан Пајовић, Немања Поповић, Јосип Вуксановић и Лука Звицер. Тренери су Ђорђе Радошевић и Игор Косић.

За екипу Младост на  турниру у Будви играли су: Богдан Вујадиновић, Војин Квештек, Душан Илић, Ивона Желалић, Вук Тројановић, Љубомир Вујошевић, Саво Кривокапић, Урош Деретић, Немања Радовић, Ален Мучић, Степан Серов, Горан Љајић, Есмир Лединић, Предраг Видаковић, Силвио Зорнија, Иван Ивановић, Лука Вујовић, Немања Ашанин. Тренери Мило Желалић и Горан Кривокапић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here