Млађе пионирке Приморја друге, Олимп шампион Црне Горе

(Фото: ЖКК Приморје)

Кошаркашице Приморја освојиле су друго мјесто на завршном турниру Првенства Црне Горе, који је одржан у Тивту.

У полуфиналном сусрету екипа Синише Самца била је боља од домаћина Си Старс (Sea Stars) резултатом 61:56. У побједи су се истакле Симона Спаић са 17 и Птра Сучевић са 16 уписаних поена, Прлаиновић је постигла 10, Савковић 8, Шумар 6, Башлин и Рикало по 2 поена.

За Тивћанке погалађале су Милачић 23 поена, Драгана Бакалбашић 12, Ема Бакалбашић 11, Ивановић 4, Бацковић, Јеловац и Зарубица по 2 поена.

У првој утакмици на турниру Олимп је био бољи од Будућност 49:40. За екипу Олимпа стријелци су били: Пинтер 36, Касалица 6, Бацковић 4, Гузина 2, Мумовић 1 поен.

Стријелци за Будућност су: Рацковић 24, Павловић 6 Павличић 4, Рајовић 3, Кустудић 2, и Лаковић 1.поен

У утакмици за треће мјесто и медаљу Си Старс је био бољи од Будућности  63:58. Стријелци за Си Старс били су: Ема Бакалбашић 22, Милачић 14, Драгана Бакалбашић 10, Бацковић 9, Зарубица 6, Ивановић 2.поена Код Будућности без премца је била  Лола Рацковић, која је постигла 40 поена, а  остале поене  су постигле  Павличић 7, Јекнић 6, Рајовић 3, Ђокић 2.поена.

У финалу Олимп је побједио Приморје 59:56. Најзаслужнија за побједу екипе из Никшића  била је Ања Пинтерса 41 постигнутим поеном, а у стријелце су се уписале још: Петковић 6, Касалица 5, Мумовић 4, Бацковић 3. Код Приморја најефикаснија била је Сучевић са 28, а пратиле су је Спаић са 13, Савковић 6, Шумар 5, Прлаиновић и Рикало по 2.поена.

За Приморје друго мјесто су освојиле: Петра Сучевић (капитен), Анђела Јанчић, Маша Лацман, Сара Прлаиниовић, Ена Башлин, Дарија Коњевић, Магдалена Драшковић, Јована Рикало, Симеона Спаић, Марија Косић, Тамара Томашевић, Доротеја Шумар и Нађа Савковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here