Млађе кошаркашке селекције добиле противнике, слиједи динамично љето

Лого, Кошаркашки савез Црне Горе

Жријеб група на такмичењима за млађе селекције обављен је у њемачком Фреисингу, а црногорска кошаркашка репрезентација имаће представнике у чак шест узрасних категорија у обје конкуренције, саопштено је из Кошаркашког савеза.

Млада мушка репрезентација играће на шампионату у пољској Гдињи од 13. до 21. јула у групи Д, гдје су још Литванија, Исланд и Словенија. У групи А су Грчка, Француска, Пољска и Србија, групу Б чине Њемачка, Израел, Чешка и Италија, док су Ц групи Турска, Шпанија, Сјеверна Македонија и Белгија.

Јуниори ће наступити у Б дивизији, а шампионат се игра у Скопљу од 26. јула до 4. августа. Црна Гора је у групи са Румунијом, Словачком, Бугарском и Холандијом. Групу Б чине Естонија, Швајцарска, Пољска, Мађарска, Исланд и Косово. У групи Ц су БиХ, Ирска, Чешка, Украјина, Сјеверна Македонија и Кипар, а групу Д чине Аустрија, Норвешка, В. Британија, Грузија и Португал.

И кадети играју Б дивизију. Шампионат за играче до 16 година одржава се такође у Скопљу, од 8. до 17.  августа, а наша селекција играће у групи Б гдје су још Холандија, Исланд, Чешка, Луксембург и Кипар. Групу А чине БиХ, Португал, Мађарска, Швајцарска и Белгија. У групи Ц су Румунија, Словачка, В. Британија, Ирска, Данска, Норвешка, а у Д групи су Естонија, Украјина, Шведска, Аустрија и Сјеверна Македонија.

Када је ријеч о женским селекцијама, Црна Гора ће први пут имати све категорије пријављене на шампионатима. Млада репрезентација играће А дивизију, поново у Литванији (Виљнус) и то од 6. до 14. јула, у Б групи са Португалом, Шпанијом и Шведском. Групу А чине Летонија, Француска, Словенија и Литванија, групу Ц Пољска, Италија, Турска и Финска, док су Д групи Мађарска, Србија, Њемачка и Израел.

На шампионатима ће први пут наступити женска селекција до 18 година, која ће играти Б дивизију, а шампионат се игра у Румунији (Плојешти) од 2. до 11. августа. Црна Гора је у групи Д гдје су још БиХ, Румунија, Шведска и Украјина. Групу А чине Грчка, Бугарска, Ирска, С. Македонија и Норвешка, у Б групи су Литванија, Данска, Холандија и В. Британија, а у Ц групи Чешка, Исланд, Словачка и Аустрија.

Наша кадетска репрезeнтација прошле године је у Подгорици изборила А дивизију, па ће селекција до 16 година играти у Мишколцу (од 16. до 24. августа) шампионат Европе, а Црна Гора биће у групи Д гдје су још Белгија, Финска и Словенија. У групи А су Шведска, Италија, Хрватска и Њемачка, у Б групи су Израел, Француска, Мађарска и Грчка, а у Ц Србија, Шпанија, Летонија и Пољска.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here