Млади ватерполисти без медаље на Свјетском првенству

wpolo.me

Црногорски ватерполисти рођени 2006. године и млађи завршили су Свјетко првенство у грчком Волносу на четвртом мјесту, односно нису успјели да се домогну бронзане медаље, пошто су поражени од репрезентације Србије 14:13 (3:2, 5:5, 3:6, 3:1).

Селекција Милоша Королије имала је вођство током првог полувремена и до три гола предности, при презултату 8:5, али се Црна Гора вратила у игру и повела 9:8.

Услиједила је игра гол за гол. Црна Гора је водила и 10:9, 11:10, па 13:11 када је Срђан Јановић реализовао петерац 6,38 минута до краја. Младим Ајкулама у пресудним тренуцима недостајало је правих рјешења у игри, што су искористили репрезентативци Србије, преокренули резултат и голом Вука Којића на 40 секунди прије краја остварили побједу.

Црна Гора је имала играча више у последњем нападу, али није успјела да стигне до изједначења и петераца.

Голове за Црну Гору, постигли су: Данило Ступар четири, Срђан Јановић три, Милош Милинић и Тадија Матијашевић по два, Страхиња Гојковић и Драшко Самарџић по један.

Голове за Србију, постигли су: Лука Гладовић шест, Филип Новаковић три, Вук Којић, Новак Лазић, Лука Бошковић, Страхиња Крстић и Лука Димић по један.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here