МЛАДИ ЕКОРЕПОРТЕРИ: ПРВО МЈЕСТО ЗА ЕКИПУ ОШ „МИЛАН ВУКОВИЋ“

271

Ученице Основне школе „Милан Вуковић“ Марија Самарџић и Андреа Пророчић награђене се првом наградом на конкурсу Млади екорепортери у категорији основаца, за видео под називом „Да ли је ово крај Парка Боке!?“.

Посебном похвалом за истраживачки приступ и монтажерски рад награђени су Данило Дабовић, Сергеј Драговић и Петар Лучић – ученици ОШ „Дашо Павичић“ за видео „Нуклеарни саркофаг“.

Умјесто традиционалне свечане додјеле награда и признања, због пандемије вируса корона, данас, на Дан планете Земље тачно у подне на веб страници ЕКОМ-а објављена су имена најбољих Младих екорепортера Црне Горе за 2021. Годину, саопштено је из ове организације.

На конкурс је стигло преко 350 радова из 30 основних и 13 средњих школа. На припреми је радило преко 350 ученика и помагало 60 професора ментора.

Након селекције, у конкуренцији за награде било је укупно 100 радова и то: 20 чланака, 35 фотографија, 25 фотоприча и 20 видео клипова.

Одабране радове је током априла 2021. вредновао четрнаесеточлани национални жири и одабрао најбоље у шест тематских и двије старосне категорије – средњошколци и основци.

Од 22. априла на wеб страници www.mladi-ekoreporteri.org.me, могу се погледати одабрани радови овогодишње продукције, а он-лајн гласање траје до 5. јуна, када ће на Свјетски дан заштите животне средине бити проглашени најбољи радови по мишљењу публике. Ови резултати неће имати утицај код одређивања радова за међународно такмичење “ Young reporters for the environment 2021” јер ће на њега бити послати награђени радови, уважавајући и тематику којом се баве, испуњености критеријума и годишта аутора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here