Млада пливачица Бјанка Булајић блистала на митингу у Дубровнику

Фото: Пливачки и ватерполо савез Црне Горе

На традиционалном митингу “Златни Орландо” у Дубровнику у конкуренцији око 300 пливача из десет земаља, запажен успјех постигле су младе црногорске такмичарке Бјанка Булајић (Јадран) и Јована Вучетић (Никшић), које су освојиле укупно пет медаља.

Поред њих двије, на митингу су наступили Јадранаши Данијел Адровић, Виктор Андрић, Јелена Марић, Марија Терзић, као и чланови Пливачког клуба Никшић Дадо Јагањац, Анђела Ђурашковић и Јана Боровић.

Како је казала селекторка, Данијела Франета ово је први наступ наше младе репрезентације на изузетно јаком такмичењу.

– Моји такмичари наступали су са по неколико година старијим пливачима тако да је митинг успјешно  завршен. Било је одличних резултата за овај период године. Бјанка Булајић је освојила три, Јована Вучетић двије медаље, док је најмлађа пливачица у тиму Јана Боровић поставила нови рекорд Црне Горе за дјевојчице до 12 година у дисциплини 100 метара леђно. Свима честитам на добрим резултатима са жељом да оваквих окупљања имамо много више, а захваљујем се на помоћи и колеги Сеаду Адровићу –  навела је она.

Дубровачки митинг уврштен је у календар Свјетске пливачке асоцијације као квалификацијско за Свјетско првенство у Фукуоки, а у процесу је уврштења и као квалификацијско за Оплимпијске игре у Паризу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here