МИНИСТАРСТВО И УНИЦЕФ: СТАТИ НА ПУТ ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ

Министарство просвјете, науке, културе и спорта и Канцеларија УНИЦЕФ-а у Црној Гори ће додатно интензивирати активности у превенцији, борби и подизању свијести о посљедицама вршњачког насиља којем се, заједничким снагама, мора стати на пут, поручено је на јучерашњем састанку представника Министарства и УНИЦЕФ-а.

Састанку су присуствовали чланови експертског тима Министарства, Мартин Ћаласан и Данило Алагић, начелница Одјељења за информационо-комуникационе технологије у Министарству, Марина Матијевић, као и координаторка УНИЦЕФ-а, Маја Ковачевић.

На састанку је било ријечи о правцима будуће сарадње, а један од најважнијих биће борба против вршњачког насиља, при чему ће се још интензивније радити на превенцији, на основу већ успостављеног система за рану идентификацију дјеце у ризику.

Поручено је да ће се наставити сарадња у области предшколског васпитања и образовања, која се у навећој мјери односи на унапређење квалитета и инклузивности предшколских сервиса, а у циљу пружања квалитетне подршке цјеловитом развоју дјеце од најранијег узраста. Радиће се, такође, и на даљем унапређењу инклузивног образовања кроз увођење иновативних и ефикасних приступа настави, прилагођених потребама сваког дјетета.

Саговорници су истакли да је заједнички интерес развој система квалитетног и инклузивног образовања заснованог на употреби дигиталних технологија, обухваћеност све дјеце иновативним моделима образовања, али и континуирани рад на усавршавању наставника. 

У намјери да се ова тема разради и утврде будуће активности, биће организован Координациони састанак за дигитално образовање, у којем ће учешће узети сви релевантни национални и међународни партнери Министарства у овој области.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here