Министар Адровић посјетио Дјечији дом Младост

Фото: Министарство рада и социјалног старања

Просторни и кадровски капацитети, рјешавање изазова у функционисању установе, те услови смјештаја и рада запослених биле су теме разговора министра рада и социјалног старања Адмира Адровић и сарадника са управом Дјечјег дома Младост у оквиру „Дана отворених врата“.

Како је саопштено из овог Владиног ресора, „Дан отворених врата“ је традиционално предновогодишње окупљање, када пријатељи Дјечијег дома Младост у Бијелој посјећују ову установу и друже се са корисницима.

– Министар је радну посјету започео обиласком дјечјег дома који тренутно пружа смјештај за 94 корисника – наведено је у саопштењу.

Радној посјети, осим министра, присуствовали су државна секретарка Едина Дешић, в.д. генералне директорице Директората за социјално старање и дјечју заштиту Мерсида Аљићевић и начелница Дирекције за заштиту дјеце и младих Светлана Совиљ.

– Дјеца су увијек била и морају остати фокус дјеловања свих нас, а главно одредиште тог дјеловања требало би да буде добробит дјетета, његово физичко и ментално здравље и развој у складу са биолошким потенцијалима – казао је министар Адровић.

У складу са најбољим интересима дјетета, принципом Конвенције о правима дјеце, коју је потписала и ратификовала и Црна Гора, сва дјеца и млади, имају право да живе у породици. У случајевима када биолошка породица није у стању да се брине о њима, тражи се алтернативно рјешење, што је у пракси већине земаља најчешће хранитељска породица. С тим у вези Дјечији дом Младост у Бијелој планира у перспективи да развије Центар за хранитељство.

Поводом новогодишњих празника Министарство рада и социјалног старања опредијелило је новчана средства за куповину новогодишњих поклона за дјецу-кориснике Дјечијег дома Младост у Бијелој.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here