Мимоза замирисала Бања Луком

Караван Празника мимозе изазвао је велику пажњу посјетилаца и у Бања Луци. Мажоретке, градска музика, тромбоњери и маске били су права атракција, а за добру атмосферу побринула се клапа Кастел Ново.

Савјетница градоначелника Бања Луке Милада Шукало казала је да са Херцег Новим имају одличну сарадњу, што потврђују и пројекти прекограничне сарадње које су радили у протеклом периоду.

-Ми са радошћу и задовољством сваке године посјећујемо Празник мимозе. Позивам све Бањалучане да посјете манифестацију. Нашим гостима из Херцег Новог поручујем да ће у Бања Луци имати свог најбољег пријатеља. Надам се да ће и они на нашим карневалским активностима и догађајима током прољећа у Бања Луци бити наши гости, казала је Шукало.

Начелник Општине Котор Варош Зденко Сакан казао је да  долази сваке године на Празник мимозе.

-Котор Варош је побратимски град са Херцег Новим и сарадња је заснована на културно спортском нивоу. Амбијент у Бања Луци говори о томе да су грађани заинтересовани и мислим да ће многи посјетити манифестацију. Још ако нам буде лијепо вријеме то ће бити идеално, казао је Сакан.

Караван је у Бања Луци изазвао право одушевљење, казала је општински ПР Празника мимозе Жељка Чепић.

-Мимозу смо подијелили у рекордном року. Сви који су били на Тргу Крајина знају за Празник мимозе, већ су га посјећивали и кажу да ће врло радо доћи и ове године. Мислим да успјешно завршавамо овогодишњи караван, а преостраје нам још посјета Требињу и појединим градовима у  Црној Гори, казала је Чепић.

Подсјећамо, 55. Празник мимозе, под слоганом „За све гуште“ у оквиру којег ће бити организовано више од 50 музичких, гастро, културних  и дјечијих програма, биће одржан од 15. фебруара до 3. марта.

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here