Миловић: Новим инвестиционим циклусом и капиталним улагањем, постижемо повећање бруто зараде од 50%

Парламентарни избори 2023.

Др Никола Миловић, професор Економског факултета  и кандидат за посланика листе “Заједно! За будућност која ти припада – Данијел Живковћ“, презентујући дио изборног програма ове коалиције, казао је да је приоритет стварање већих буџетских прихода капиталним улагањем. Професор Миловић је објаснио да таква економска политика државе, може да доведе до 50 процената повећања бруто зараде грађана, која би била одржива.

-Та капитална улагања ће бити везана за завршетак најбитнијих инфраструктурних пројеката.  Зато је сегмент нашега рада управо везан за реално одрживу плату коју ће црногорски грађанин да заради и она ће бити на нивоу 50% веће плате него што је сада у бруто износу. И вјерујте да је ово веома једноставно остварити, само морамо да одбацимо популистички модел, морамо да подвучемо црту и морамо да реално размишљамо о нашој будућности, казао је МИловић.

Он је објаснио да ситуација у којој се налази Црна Гора, као и лична одговорност коју као редовни професор Економског факултета има према професији, према нашој дјеци и нашој будућности, представљају његов највећи мотив да буде на овој изборној листи.

Миловић је саопштио да се у Црној Гори увезе око милијарду и по еура хране, те да  треба да буде значајно мањи увоз а већа производња домаће хране и повезивање са хотелима.

Он је указао на оно што је главни фокус економског дијела изборног програма „Црна Гора у покрету“.

-Оно на чему ћемо посебно инсистирати јесте животни стандард грађана. Животни стандард није само зарађена плата. Осјећам се прилично лоше у посљедних годину дана када чујем причу да вам је неко дао плату. Ми не желимо да нам нико даје плату, него желимо да је зарађујемо. Ова држава и ови људи су стварали и неко је стварао 40 година да дође у позицију да има пензију коју сада има, рекао је Миловић и истакао да ће изборни програм те коалиције бити везан за комплетну причу која се односи на зараде, на стварање нове вриједности, на потпуно новом инвестиционом циклусу.

Миловић је на крају рекао да су црногорски појединац, породица, предузеће и сама држава у центру свега.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here