Милош Спаић у Јапану тражи визу за Параолимпијске игре у Паризу

Фото: Параолимпијски комитет Црне Горе

Параолимпијски репрезентативац Црне Горе, Новљанин Милош Спаић учествује на Свјетском атлетском првенству у јапанском граду Кобеу, а први наступ у бацању кугле, у категорији Ф11 (особе са оштећеним видом) имаће у понедељак у пријеподневном терминум по средњеевропском времену.

Како истиче Спаићев тренер Вељко Чегар, шампионат у Кобеу једно је од посљедња три квалификациона такмичења за постизање хај пероформанса, односно резултата који може да донесе визу Спаићу на Параолимпијске игре у Паризу.

– Он ће у Кобеу други пут у каријери наступити на шампионату свијета, након што је прошле године у Паризу био девети са резултатом 10,77 метара – рекао је Чегар.

Спаић обећава да ће уложити максимум како би остварио повољан резултат, односно пласман међу осам најбољих.

– Оптимиста сам, посебно након доброг резултата и личног рекорда на међународом митингу у Бару. Имао сам хитац од 11 метара и 39 центиметара и то је мој лични рекорд на званичним такмичењима. То је само 27 цетиметара од хај перформанса, који би можда могао да ме одведе на Игре у Паризу. То је даљина коју могу да добацим. Свјетско првенство је највећа смотра спорта и задовољство ми је да представљам Црну Гору у земљи излазећег сунца – истакао је он.

Спаићев наступ на Свјетском првенству у Кобеу, које траје до 25. маја, финансира се по програму Параолимпијског комитета Црне Горе за 2024. годину, који је подржало Министарство спорта и младих.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here