Милош Коњевић именован за потпредсједника Општине

На данашњем наставку девете редовне сједнице Скупштине Општине ХН са 25 гласова за и два уздржана за потпредсједника Општине изабран је Милош Коњевић из Новске листе. О разрјешењу Весне Самардџић одборници нису гласали јер је она поднијела оставку.

Коњевић је истакао да му је част прихватити именовање за потпредсједника Општине и оправдати повјерење и вољу грађана ХН исказане 9. маја прошле године.

-На ову функцију сам био именован 2017. и на њој остао током цијелог мандата. Посао сам обављао часно и поштено, а о квалитету свога рада најбољи суд су дали грађани ХН на прошлогодишњим изборима. Нажалост супротно вољи грађана дошло је до прекида обављања ове фунцкције нешто дуже од годину, за то вријеме паузирани су многи започети пројекти док се за неке може рећи да су како тако приведени крају, казао је Коњевић.

Његова мисија, како је истакао биће, једнака оној у претходном мандату, а  то је ставити све расположиве општинске ресурсе у службу гађана и убрзати напредак Опшптине ХН као туристичког и културног центра.

-Жеља ми је да на одговорним мјестима у структури Општине видимо најбоље људе, да од запослених извучемо максимум и сви радимо као складан тим. Општина мора бити лако доступна свима , побољшаћемо комуникацију са грађанима и бити на располагању да чујемо њихове проблеме и уложимо напоре да их ријешимо. Борићемо се за што јачу и независнију локалну самоуправу, која не смије бити поданик нити талац политичких игара на државном нивоу. На тај задатак позивам све колеге, одборнике и грађане, казао је Коњевић.

На данашњем заједању са 24 гласа за и три против за секретара СО ХН изабран је Дејан Радонић. Он је рекао да ће се за
вријеме трајања мандата трудити да служба Скупштине своје послове обавља одговорно и професионално у складу са Законом, Статутом и Пословником.


-Надам се да ће сарадња између мене као руководиоца и цијеле службе са предсједницима Скупштине, Општине и органима извршне власти, а посебно са одборничким клубовима, као и одборницима поједничано, бити на највећем могућем нивоу, а све у циљу да се омогуће оптимални услови за рад, истакао је Радонић.

Одборници су усвојили и извјештаје о раду предузећа, установа и агенција чији је оснивач Општина Херцег Нови. Са дневног реда је уклоњена тачка која се односила на одлуку о боравишној такси.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here