Милачић: Народна коалиција на челу са Дејаном Вукшићем даће најснажнији допринос у борби против криминала

Парламентарни избори 2023.

Носилац листе Народне коалиције – Сложно и тачка Дејан Вукшић говорећи о принципима за које се коалиција залаже, нагласио је као један од приоритетнијих – реформу правосуђа која предвиђа хитно формирање посебне комисије за провјеру рада судија и тужилаца прије свега виших инстанци и паралелно стварање савремених услова за рад судова и тужилаца.

-Као човјек који сам прије скоро 25 година био изабран за судију, па затим дугогодишњи адвокат, а онда директор Агенције за националну безбједност гдје сам без лажне скромности разоткрио тада највеће афере и све их успјешно процесуирао: афера незаконито прислушкивање и праћење политичара и новинара, разоткривање афере портала Удар, афера откривања оперативно техничког средства (уређаја за прислушкивање) у канцеларији тадашњег Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића, проналажење огромног броја докумената из којих произилази незаконитост рада претходног менаџмента о незаконитим мјерама тајног надзора према грађанима Црне Горе, казао је Вукшић.

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић говорећи о визији Народне коалиције поручио је да је Црна Гора добила оно што је дуго чекала, велику Народну коалицију, на челу са Дејаном Вукшићем, и људе који ће дати најснажнији допринос у борби против организованог криминала и корупције.

-Част ми је што нашу листу предводи Дејан Вукшић, човјек који се и показао и доказао, и то не само на позицији првог човјека Агенције за националну безбједност, него и као судија и дугогодишњи адвокат, човјек који је подржавао литије, човјек који добро зна ко је и шта је, али који никада то није злоупотребљавао, нити продавао, нити се бавио популизмом, него се конкретно борио и за Црну Гору и за све њене грађане, казао је Милачић.

Предсједник Слободне Црне Горе Владислав Дајковић поручио је да је народна коалиција окупила младе људе, али и оне старије са животним искуством.

-Свима нам је заједничка једна ствар: Борили смо против Ђукановића, али смо увијек гледали у будућност. Придружите нам се и постаните дио новог таласа који ће потопити развалине мафијашког режима Мила Ђукановића.

Чланица предсједништва Демократске српске странке и предсједница Скупштине Котор Маја Мршуља је казала да је коалиција сабрана од покрета и партија који су се уједининили у Народну коалицију, а који су истински, искрени и бескомпромисни када су у питању остваривање права и интереса грађана ове државе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here