Менаџмент ДОО Водовод и канализација: Уградњa бројила за унапријеђење мониторинга

Центар за мониторинг, Водовод

Техничка оператива ДОО “Водовод и канализација“ Херцег Нови ове седмице почиње уградњу водомјера на даљинско очитавање. У првој фази уградње биће обухваћени највећи привредни субјекти, а затим стамбене зграде и индивидуални потрошачи.

Пратећи нове технолошке изазове менаџмент ДОО ”Водовод и Канализација” је одлучио да унаприједи мониторинг привредних субјеката уградњом бројила компатибилних са уређајем за даљинско очитавање, па ће ове седмице бити извршени радови на објектима хотела Парк и Делфин у Бијелој, хотела Кумбор , Light House i Palmon Bay  (Игало),  Ibero Star Њивице, те Hotel Hunguest, Adriatic 42, у комплексу  Порто Нови, I i II фазa Института “Др.Симо Милошевић”  Игало.

Нови систем очитавања би требало да умањи привидне губитке воде, који настају кроз неовлаштену потрошњу, нетачно мјерење или грешке у прикупљању и обради података.

Потрошњу ће пратити Центар за Мониторинг ДОО“Водовод и канализација“ који је активан 24 часа дневно 365 дана годишње. Службеници Центра израђују дневне извјештаје о потрошњи и свим осцилацијама у систему који је обухваћен праћењем.  О наредној фази уградње водомјера на даљинско очитавање потрошачи ће бити благовремено обавјештени, саоштено је из ДОО „Водовод и канализација“  Херцег Нови.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here