Међународни карате камп почео у Бијелој

Међународни карате камп који већ неколико дана раде под надзором тренера и селектора Слађана Микулића и његових сарадника одржава се у Бијелој. Данас је учеснике посјетио Секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица.

Квалитетан програм који је припремио домаћин и организатор кампа, Карате клуб Бијела, привукао је такмичаре из Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније и Црне Горе, освајаче европских и свјетских медаља. Наредна група у којој је њих 70, стиже 24. јуна.

Бијела је кроз историју препознатљива по поморству, бродоградњи, раним почецима школства, а захваљујући преданом раду тренера Микулића и успјесима чланова Карате клуба Бијела, постаје позната и по овом борилачком спорту, казао је секретар Кисјелица.

 -Својом неисцрпном енергијом и знањем тренер Микулић диже квалитет спорта у нашем граду на виши ниво, посебно у каратеу за који вјерујем да ће постати традиционални спорт у Херцег Новом. Надам се да ће сви учесници кампа успјешно радити, научити нешто ново и да ћете у свом раду и напредовању бити истрајни, а истрајност је у каратеу увијек неопходна. Добродошли сте и наредних година у којима ћемо се трудити да и камп и комплетан спорт у граду буде  на још вишем нивоу”, казао је секретар Кисјелица.

Тренер и селектор Слађан Микулић захвалио се секретару Кисјелици на посјети и подршци коју пружа како борилачким спортовима тако и цјелокупном спорту у граду. 

 -Хвала вам што сте препознали значај онога што радимо и посјетили учеснике нашег кампа”, казао је Микулић.

На кампу је први пут освајачица више државних, балканских, европских и свјетских медаља, тринаестогодишња Шејла Ашчић из КК До из Тузле.

-Дошли смо првенствено ради што бољих припрема за Свјетску карате лигу у Поречу, такмичењу које почиње 28. јуна. Сарадња и атмосфера су одлични, одрадили смо јаке мечеве и тренинге, а веома је важно да није било повреда. Створили смо нове везе између нас такмичара и тренера”, казала је Ашчић.

 Из КК Олимпик из Скопља дошао је Бојан Костов освајач двије европске и једне свјетске медаље.

 -Дошао сам први пут у Бијелу и задовољан сам радом на кампу. Све ово ће нам добро послужити за припрему пред наредна такмичења, истиче Костов.

 Форму пред Свјетску лигу у Поречу бруси и најбољи спортиста Херцег Новог Немања Микулић, члан КК Бијела и освајач низа медаља на европским, свјетским и државним такмичењима.

-Дошло је доста добрих такмчара, одлични су спаринг партнери за припрему пред наредна такмичења. Имамо два тренинга дневно, а слободно вријеме гости користе да се купају у мору. У Поречу се надам једној од медаља, ушао сам у добар циклус и мислим да сам конкурентан, казао је Микулић којег у септембру очекује Балканско првенство за сениоре у Тирани, потом такмичење на Ларнаки на Кипру и првенство свијета у Будимпешти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here