Међународни дјечији карневал овог викенда у Херцег Новом

Међународни дјечији карневал, који ће окупити преко 20 група из Црне Горе и региона, биће отворен у петак, 31. маја у 19 часова. Наступ карневалских група биће организован 1. јуна у Парку „Бока“, најављено је на данашњој конференцији за новинаре.

У дефилеу ће наступити предшколци из свих херцегновских васпитних јединица којих ће бити преко 300 ове године, најавио је предсједник НВО Омладински центар Милијан Мијовић.

-Након њиховог дефилеа премијерно ће бити изведена химна карневала чији је аутор наш суграђанин Дени Дерања. Након тога градоначелник ће предати кључеве малом капу карневала Николи Огурлићу и принцези Милици Песторић. Потом ће бити подигнута застава на Сат кули и карневал ће бити отворен, каже Мијовић.

Никола Огурлић, капо петнаестог Међународног карневала, коме ће представници локалне управе предати кључеве града, казао је да ће  град бити у сигурним рукама.

-Чим добијем кључ подићи ћу заставу карневала, што је веома битно, да сви виде  да је град постао дјечији. У суботу, 1.јуна ићи ћу на челу поворке, а све вријеме ће са мном бити друга најважнија личност карневала – принцеза,  казао је капо карневала.

Принцеза Милица Песторић позвала је све суграђана да им се придруже у петак и суботу.

-Надам се да сте спремили маске и кореографије, али ако нисте, нема везе, можете доћи као гости. Капо и ја и сви из организације једва чекамо да почне петнаести међународни дјечији карневал, рекла је Милица.

Другог карневалског дана, у суботу, 1. Јуна у 18 часова традиционално креће карневалска поворка са Белависте, Његошевом улицом до Парка Бока.

-Ове године имамо двадесетак група са међународног нивоа. Имамо групе из Словеније, Македоније и  Босне и Херцеговине. Највише дјеце имамо из новских вртића и основних школа. Групе долазе из Тивта, Котора, тако да ће бити пуно дјеце и манифестација ће  изазвати велико интересовање као и до сада. Главна сцена је у Парку Бока, а након програма  за дјецу су обезбјеђене посластице, додао је Мијовић.

Организатор је, као и ранијих година Омладински центар, суорганизатор је ЈУК Херцег фест, а генерални покровитељ Општина Херцег Нови.

Омладински центар је и поред пуно проблема у финансирању због познате ситуације у Туристичкој организацији , уз пуно напора  организовао овај карневал. Мијовић је на крају  изразио велику захвалност донаторима и спонзорима  који су помогли да карневал буде реализован.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here