Медитеран првак Црне Горе, домаћин Галеб четврти

Фото: Првенство Црне Горе за пионире 2021/22, Медитеран и БКМ

Утакмицама за пласман, у Спортском центру у Игалу, јуче је завршено пионирско првенство Црне Горе за кошаркаше, играче рођене 2007. године и млађе.

Титулу првака су, трећи пут за редом, одбранили  млади кошаркаши „Медитерана“ из Бара који су у финалу побиједили Будућност Из Подгорице  75:64.

У утакмици за треће мјесто екипа БКМ из Подгорице је била боља од домаћег Галеба 69:56.

Медитеран је имао добру игру током цијелог првенства, а у истом ритму је наставио и на финалном турниру и освојио титулу првака. Задовољство није крио тренер Иван Раковић.

Фото: Иван Раковић, тренер КК Медитеран

– Мислим да смо највише показали од свих екипа на турниру и заслужено тријумфовали. Тачно је да смо против БКМ одиграли лоше прво полувријеме и били резултатски у минусу, али показали смо карактер и чврстину која нас одликује и успјели да се вратимо. Мислим да је та утакмица била преломна и да смо кренули јако даље, казао је тренер Раковић и исказао захвалност домаћинима на добро организованом турниру.

Игром своје екипе задовољан је Стефан Кликовац, тренер БКМа из Подгорице.

Фото: Стефан Кликовац, тренер КК БКМ

– Мислим да смо пружили максимум. Моја дјеца су одиграла одлично. Имамо скраћен ростер и покушавамо да извучемо највише што можемо. Послије полуфинала смо се доста истрошили, утакмица за треће мјесто против Галеба показала је да дјеца имају снаге. Мало нам је фалило спортске среће у полуфиналу, али Медитеран се вратио послије минус 14 и заслужено славио. Задовољан сам трећим мјестом и свој дјеци желим успјешан даљи рад. Квалитет турнира је био изузетан, организација одлична од доласка па даље. Утакмице су биле јаке, Ас и Будућност је одлучена на једну лопту, сви остали су пружили јак отпор, види се да се јако ради и тренира и мислим да Црна Гора заслужује још бољу и већу сцену како би дјеца показала оно што знају, сматра Кликовац.

Турнир је показао да стасавају нове кошаркашке наде Црне Горе, казала је Маја Милутиновић комесар лиге КСЦГ.

Фото: Маја Милутиновић, комесар лиге КСЦГ

– Све су утакмице биле равноправне, са егал завршницом. Јако сам срећна што могу да кажем да ће међу овом дјецом бити доста репрезентативаца, казала је Милутиновић.

Домаћини – КК Галеб, кажу да су задовољни што је турнир био јак и квалитетан, са доста талентоване дјеце, истиче тренер Срђан Мићуновић.

Фото: Срђан Мићуновић, тренер КК Галеб

– Сви учесници завршног турнира показали су, ја бих рекао, завидан ниво квалитета и велику концентрацију талената. Мислим да је ово одлична база да се даље ради са дјецом. Учесници финалне утакмице, најјаче по квалитету и потенцијалу, али да је било која друга екипа дошла до финала, било би оправдано и заслужено, казао је Мићуновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here