„МЕДЕНИ“ СЛАСТИЧАРИ ИСKАЗАЛИ ЗАВИДНО УМИЈЕЋЕ У „МАЛОЈ МАШТОВИТОЈ KУЖИНИ“

У оквиру „Дјечје маштовите феште“, коју је Туристичка организација Херцег Нови осмислила као сегмент пројекта „Wonder“, јуче су се заинтересовани малишани окупили у “Малој маштовитој кужини” у Градској кафани, гдје су имали прилику да се искажу у прављењу и украшавањути медењака.

Уз помоћ едукатора – Бојане Говедарице, на радионици је учествовало 30 дјеце, а за исказани труд, маштовитост и умијеће сви су добили дипломе, казала нам је Љубица Васиљевић из Туристичке организације Херцег Нови.

-Имали смо три круга украшавања. Прво су малишани украшавали медењаке са јесењим мотивима, гдје су морали да направе наранчу, лимун и киви. У другом кругу имали смо слику Kанли куле коју су требали да украсе, обојају и дају јој мало „живости“, а у трећем кругу су дјеца имала задатак да направе што љепше медењаке у облику срца. Радионица је трајала два сата, а они су сваки медењак јако брзо урадили. Било је малишана свих узраста, од оних најмлађих до дјеце узраста до 14 година, и заиста су се добро забавили.

Након дружења у Градској кафани сви учесници су добили дипломе, а похвале је и овога пута заслужила едукатор Бојана Говедарица, која је малим сластичарима помагала да што љепше умијесе, обликују, обоје и украсе своје медењаке.

-Едукатор је била Бојана Говедарица, већ позната и омиљена код наших родитеља као неко ко успјешно ради са дјецом и одржава разне радионице. Она им је то на најбољи могући начин, са пуно стрпљења и љубави, представила и објаснила. Нарочито ми је драго што је доста малишана дошло припремљено – са кецељама и куварским капама, већ су знали и радовали су се ономе шта их очекује, тако да је свима било лијепо и забавно, поручила је Васиљевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here