Математичару Душану Рељићу и физичару Сави Хутеру срећно на престижним такмичењима!

Секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало, честитала је младим Новљанима – Душану Рељићу и Сави Хутеру чланство у државном тиму за учешће на престижним међународним такмичењима из математике и физике и пожељела успјех.

-Херцег Нови има још два изузетна олимпијца – младог математичара Душана Рељића и физичара Саву Хутера који ће на олимпијадама у знању из захтјевних природних наука показати знање и бити раме уз раме са својим вршњацима на нивоу Балкана и свијета. Велика је част имати такве младе људе који иду стопама некадашњих славних предака – научника са наших простора. Ви сте понос нашег града и доказ како се марљивим радом и трудом могу постићи изузетни резултати у образовању! Досадашњим успјехом и наградама које сте освојили на државном и другим такмичењима показали сте да Херцег Нови и Црна Гора имају будуће научнике и тиме с правом сврстали себе међу најбоље на много већем нивоу. Сигурна сам да је пред вама вријеме у којем ћете нас учинити још поноснијим, а свој град, школу и породице представити на најљепши начин.

У своје лично и име Општине Херцег Нови желим пуно успјеха Душану Рељићу који је већ у Анталији на 28. Јуниорској балканској математичкој олимпијади и Сави Хутеру који ће крајем наредног мјесеца учествовати на 54. Међународној олимпијади из физике у Ирану“, наведено је у поруци секретарке Замбелић Пиштало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here