Мартовски позоришни програм у Дворани Парк

Херцегновска позоришна публика током марта моћи ће да погледа три представе на сцени Дворане Парк, а ријеч је о комадима „Ђурологија”, „Бескомпромисни стенд ап” и „Осама, касаба у Њујорку”, најављују из ЈУК Херцег фест.

Представа легендарног босанско-херцеговачког глумца, сценаристе и редитеља Бранка Ђурића Ђуре „Ђурологија“ на програму је у сриједу, 13. марта.

Овај својеврсни (анти) станд уп схоw, како га и сам назива, у ствари је збирка Ђуриних размишјања која на забаван начин представијају све оно што га насмијава, али и нервира у данашњем животу.

– На свакој представи сви се препознају у ситуацијама о којима говорим. Било да се дотакнем јутарњег туширања или вожње трамвајем… на сцени демистификујем и себе самог, па људима искрено говорим какве осјећаје имам, о чему размисљам, шта ме деконцентрише, итд – каже популарни Ђура.

Рођен 1962. године, постао је познат по својој изванредној глумачкој вјештини и јединственом хумору који осваја публику широм свијета.

Каријеру је започео као члан популарне хумористичне групе „Топ листа надреалиста”, која је обиљежила југословенску телевизијску сцену. Након тога, Ђура је наставио остваривати успјех као глумац у филмовима, позоришту и телевизијским серијама.

Познат је по улогама у филмовима као што су „No Man’s Land”, који је освојио Оскара за најбољи страни филм, „Кудуз”, „Грбавица”, те „Како је почео рат на мом отоку”. Такође је режирао и написао неколико филмова, као што су „Кајмак и мармелада” и „Ничији син”.

„Ђурологија” је његова најновија представа која гарантује незабораван доживљај смијеха и забаве.

Почетак је заказан за 20 сати, а улазнице по цијени од 15 и 20 еура могу се купити на благајни Дворане Парк.

Једна од најпопуларнијих монокомедија у региону, коју изводи глумац и драматург Семир Гицић – „Бескомпромисни стенд ап” на програму је у суботу, 23. марта.

Тема ове монокомедије је „мале ствари које нас вежу“, те се посебно ставља акценат на ситуације у којима човек свакодневно живи. Овај стенд ап шоу веома је популаран у цијелом региону.

Публика тренутно има прилику да гледа Семира у улози Чеде у серији „Попадија” на ТВ Прва, у играно-музичког програму „Весело вече” на РТС-у у улози Моме и стенд ап шоу „Реци 8” на Првој.

Семир је аутор популарних представа: Пази с киме спаваш, Љубавне играрије, Чекајући министра, Имамо дојаву, Пинокио за одрасле, Ко вама даде представу, Дежа ви и многих других.

Из ЈУК Херцег фест поводом свјетског дана позоришта – 27. марта, са посебним задовољством најављују гостовање Звездара театра и представе „Осама, касаба у Њујорку”.

– Настављајући сарадњу са Звездара театром („Књига о Милутину”, септембар 2022.) препоручујемо публици још једну заиста сјајну представу по тексту писца кога смо недавно представили књижевној публици и редитеља добро познатој филмској публици и публици Филмског фестивала Херцег Нови. Живописна и експресивна прича о одрастању, пријатељству, љубави и рату. Према роману Владимира Кецмановића, у режији Дарка Бајића, (драматизација Д. Бајић и Коста Пешевски) једна је од представа које ће, вјерујемо, успјети да вас избаце из нормале, као што је и нас када смо је гледали – истичу из Херцег феста.

Уз ауторе од којих се зна шта се може очекивати, ту је и сјајна подјела са глумцима који су 2018, у години премијере представе, били веома млади: Андрија Кузмановић, Јован Јовановић, Иван Илинчић, Бранко Јанковић, Исидора Симијоновић и Амар Ћоровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here