МАРТИН БИЛАФЕР (БОКЕШКИ ФОРУМ): НАСТАВЉА СЕ ТЕРОР НАД БОКОМ

Предсједник подружнице Бокешког форума Херцег Нови Мартин Билафер упутио је саопштење поводом бетонирања дијела плаже у Бијелој.

– Свједоци смо неуморне девастације Боке без обзира да ли је стара власт или нека нова, а вјероватно најбољи примјер је Бијела, као и више пута до сад.

Испред кућа Васиљевића на потезу између пицерије “Играч Више” и хотела “Парк” избетониран је још један дио пјешчане плаже. На том дијелу већ за вријеме Југославије је бетониран тај дио мада не у садашњим габаритима. Море је разбило муло и временом се појавио пијесак а и насипано је тако да је створена  добра прилика да се оформи лијепа плажа, у складу са препознатљивим амбијентом. Међутим неко је, силом на срамоту,  одлучио да се да у закуп и тај дио плаже и претвори у бетон

Сиромаштво се огледа у свим сферама живота, тако да пуно житеља Боке граде апартмане за издавање да би се преживјело. А гдје туристи да иду на купање кад плаже нестају?

Закон о планирању простора и изградњи објеката  јасно има за циљ, рационално и ефикасно кориштење и очување просторних  потенцијала и ресурса на копну, мору, подморју и заштита природних добара! Новостворене ругло-плаже испред хотела “Делфин” и “Парк”  се и даље насипају камењем и земљом у односу 50-50% и сва та земља ствара муљ који је обложио добар дио залива.

Гдје је заштита подморја? Кад ће престати терор над обалом Боке? Свједоци смо великих превирања у нашој држави, гдје се не зна ко пије, а народ испашта!

Тако и у нашој Новској општини, послије избора 9. маја па до данас, након шест и по мјесеци није конституисана власт иако је још у јулу направљен договор. Подгоричка бирократија све то лукаво користи и као и увијек до сад, подјелама скреће пажњу са стварних проблема и остваривања основних локалних интереса. Бокешки Форум се истински труди да сачувамо нашу културу, традицију, избјегнемо подјеле али веома често се чини  да се боримо против вјетрењача – закључује Билафер у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here