Марловић учесник Венецијанског Бијенала-Црногорски павиљон обишла делегација Општине

Радови aрхитекте и конзерватора Срђана Марловића представљени су на 18. Бијеналу архитектуре у Венецији у оквиру  црногорског павиљона, који је обишла и делегација Општине Херцег Нови. Тема Бијенала је Лабораторија будућности.

Марловићева посебна замисао заправо је афирмација Херцег Новог као веома специфичног и важног града на нашој културно-историјској и архитектонској мапи.

-Изузетно ми је драго што је одлично посјећен црногорски павиљон, а посебно јер га је обишао велики број студената. Прије пар дана су били студенти из Хрватске чији је утисак био да оно што је изложено у црногорском павиљону нешто најквалитетније што су видјели на Бијеналу. Уз то ја сам поносан да сам са своја три рада лично одабрао да презентујем наш град, односно Херцег Нови, казао је Марловић и захвалио кустосу Зорану Лазовићу који је препознао његов рад и настојање да се херцегновска архитектура уздигне на виши ниво.

Да је црногорски павиљон, који је отворен у мају ове године добро посјећен потврђује и домаћин Марица Петковић. Ријеч је о 18. изложби архитектуре,  казала је Петковић.

-Посјетиоци долазе, случајно или намјерно, јако добро реагују на изложбу. Неки долазе намјерно јер сваке године желе видјети изложбу Црне Горе, јер је сматрају јако занимљивом. Посјетиоци су нарочито похвалили реновирање које је обављено прије поставке изложбе, казала је Петковић.

Црногорски павиљон обишла је и делегација Општине Херцег Нови, а предсједник  Стеван Катић казао је да га посебно радује да на овом Бијеналу у црногорском павиљону учествује архитекта и конзерватор Срђан Марловић.

-Његови радови су врло интересантни и занимљиви. Пуно људи из свијета који долазе у Венецију нешто ново сазнају о Црној Гори, а самим тим и Херцег Новом. Пуно је богата историја и културно наслијеђе и сви пројекти који су представљени су нешто што је замах за будућност и надам се да ће бити реализовани. Херцег Нови је град који може и треба да покаже све љепоте које има, казао је Катић.

У делегацији Херцег Новог уз предсједника Катића су и потпредсједник Мирко Мустур, директор Агенције за изградњу и развој Александар Ковачевић и одборник Јован Суботић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here