Босиљку Пушић силно обрадовала вијест да је добитница Октобарске награде Херцег Новог

Босиљка Пушић

Босиљка Пушић, пјесникиња, књижевница, сликарка, прије свега професорица која је извела генерације ђака, за њен посвећени деценијски рад, добитница је највећег општинског признања, Октобарске награде Херцег Новог.

О томе  како је дочекала вијест да је добитница престижне награде она за РТХН образалаже:

– Наравно да ме је силно обрадовала, јер је наградна врло значајна. Она се грађанима додијељује на Дан када је ослобођен Херцег Нови. Слобода је нешто највеличанственије што човјек може имати у животу. Помисао да је толико младих и средњовјечних људи погинуло за ту слободу чини је још велинчаственијом, подијелила је утиске Босиљка Пушић.

Добитница награде овом приликом открива да припрема нови роман:

– Нови роман је у штампи. Он се зове „Тајна“. Син ми је купио писаћи сто па ћу писати о животу овдје, у Грабовцу, у  Дому старих. Тема одлична, пуна крцата инспирације, поручила је наша суграђанка.

На награди Босиљка Пушић се захвалила свима, жирију, ЈУ Градској библиотеци и читаоници, која је и предложила за ову престижну награду.

Колектив РТХН честитао је нашој суграђанки на овој заиста заслуженој награди, за њен свестрани и племенити рад, коју јој додијељује њен слободарски град.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here