Марковић: Државна политика не прати потребе младих

Парламентарни избори 2023.

Великодушно хвала Дритану Абазовићу, Горану Ђуровићу & ко. јер су храбро лупили шаком о сто и наредили да се црногорским гимназијалцима мора обезбиједити пут на 53. Међународну олимпијаду из физике и у ту сврху искористили своје министарске виспрености. Да подсјетим, саопштено је да „техничке препреке“ и недостатак средстава (најприје ће бити ово друго) спрјечавају одлазак наших најбољих ученика на међународно такмичење у Токио, поручила је предсједница Форума младих СДП и кандидаткиња за посланицу на листи „СДП – За нашу кућу“, Јована Марковић.

Међутим, хвала небесима и свему осталом што ми за власт имамо Владу Дритана Абазовића и његових министара који су, након што су га направили, исти проблем експресно популистички ријешили, свака част.

Гимназијалци ће на крају ићи, и то је најбитније, али не смијемо заборавити да је ово само још један у низу примјера системског урушавања образовног система и тјерања младих из Црне Горе којима је сваки прогрес на стакленим ногама у Црној Гори.

Није суштина у залагању министара да се конкретно овај проблем експресно ријеши, проблематична је политика која ни изблиза не прати потребе младих нити у том смислу опредјељује адекватна финансијска средства.

Можда би ипак било корисније и сврсисходније умјесто давања стотина хиљада еура годишње за вјерске организације, та средства усмјерити у фонд који ће подржати црногорске таленте. Па да тек онда причамо о црногорској омладини и нашој будућности у својој домовини, казала је Марковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here