МАМАТОВ ОСВОЈИО ШАХОВСКИ ТУРНИР “ТРЕЋА СУБОТА У ЂЕНОВИЋУ”

У хотелу „Sun village“ у Ђеновићу партијама 9. кола јуче је завршен шаховски турнир за интернационалну норму “Трећа субота у Ђеновићу” на коме је са 6,5 поена тријумфовао фиде мајстор Мелис Маматов из Киргистана.
Овај студент мастер студија спорта, шаха и туризма, иако је освојио прво мјесто и 56 рејтинг поена, није потпуно задовољан јер му је недостајало пола поена за интернационалну норму.

Друго мјесто је са 6 поена освојио велемајстор Милан Драшко из Подгорице док је трећи са 5,5 поена, МК Бибек Тхинг из Непала. Интернационални мајстор је Јован Радловачки из Србије је на четвртом мјесту (добија 9 рејтинг поена) са 5,5 поена. Нјемица Катарина Рицкен је сакупила 4,5 поена, Борис Димитријески из Берлина и Новљанин Небојша Никчевић по 4, Предраг Никач 3,5, Патрих Терхрувен 3 и Армин Мушовић 2,5 поена.

Боравак у Херцег Новом ће по освајању женске интернационалне норме памтити осамнаестогодишња њемачка шахисткиња Катарина Рицкен (игра за Холандску шаховску федерацију) пошто је јуче у последњем колу ремизирала са непалским шахистом Бибеком Тхингом и освојила потребна 4,5 поена за женску интермајсторску титулу.

По завршетку овог кружног турнира дио шахиста наставља од сриједе 30. марта до 6. априла да игра у Ђеновићу на Миx велемастор/интернациални мајстор турниру.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here