Малишани саде и узгајају органско поврће

Вртићи Наша радост, у сарадњи са Секретаријатом за екологију и привредницима, добиће баште у којој ће узгајати органске производе, које ће касније моћи да користе у својој исхрани. Секретар за екологију Милан Исаковић истиче да је организовао састанак са директорима школа и вртића на којем је договорено да се уз еколошки план ресорног министарства реализују и додатне активности како би повећали свијест дјеце о значају екологије.


По ријечима Исаковића, са директорицом вртића Тамаром Живановић договорено је да направе малу башту у којој ће у сарадњи са дјецом садити органске производе. Башту ће прво добити вртић у Игалу.

-Тај вртић има одличан простор, а фирма Зожета је донирала сјемена и саднице, а поклониће и све што буде неопходно за ову активност. Материјал је обезбиједила и фирма Катуњанин. Очекујем да овај програм буде интересантан и дјеци и родитељима.

На територији општине раде четири вртића, а планирано је да сви добију баште.

-Ове године радићемо Игало, а од идуће обухватићемо и остале вртиће. Ово је увод у нове активности које су шанса за подизање колективне свијести, казао је Исаковић.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here