МАЛИ ПРИВРЕДНИЦИ ЗАХТИЈЕВАЈУ ПОМОЋ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Привредници, конкретно трговци одјећом и обућом Херцег Новог, Котора и осталих приморских градова, окупљени уНВО Новска бутига и Удружењу привредника Котора 365, обратили су се Министарству економије са захтјевом за хитним издавањем шифре дјелатности продаје одјеће и обуће од продаје хране, као и за уврштавањем трговине гардеробом у угрожену дјелатност.

Како наводе у саопштењу, овај пропуст ресорног министарства довео је до видне дискриминације и резултирао уништавањем мале привреде на приморју.

– Хитно тражимо подршку Владе Црне Горе у виду субвенција на зараде, затим у виду анулирања задужених пореза и доприноса за период од почетка пандемије, као и средства Европске уније за ликвидност микро, малих и средњих предузећа – наведено је у саопштењу.

Како информишу, у одговору Милене Јоветић из Директората за развој Министарства економског развоја добили су обећање да ће захтјеви бити размотрени како би изнашли неко рјешење.

О свему су обевијестили и делегацију ЕУ у Црној Гори, задужену за посматрање процеса интеграције, те очекују позитивну реакцију. Најављују и протесте испред Владе Црне Горе, заједно са запосленима и њиховим породицама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here