ГЛАВНИ АРХИТЕКТА МИНИСТАРСТВА УРБАНИЗМА И РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ РАЗГОВАРАЛИ О БУДУЋИМ ВЕЛИКИМ ПРОЈЕКТИМА У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Главни архитекта у Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма Мирко Жижић посјетио је Општину Херцег Нови, гдје је са предсједником Стеваном Катићем и сарадницима разговарао на више тема: изградње заобилазнице око нашег града, изградње водоводне у путне инфраструктуре на Луштици, тунела који би спајао то полуострво и Зеленику, те изградње нове школе у Игалу.
Како је предсједник Катић информисао, полуострво Луштица у наредном периоду очекују радови на изградњи водоводне инфраструктуре, који ће се одвијати у двије фазе, као и они на изградњи 9 километара путне инфраструктуре, за које је израђена пројектна документација. У склопу планиране реализације ових послова биће потребно сарађивати са надлежним министарствима, у циљу рјешавања имовинско-правних питања, односно питања располагања правом коришћења појединих парцела, као и питањима просторно-планске документације.
Након састанка, Главни архитекта у Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма је заједно са потпредсједницом Општине Весном Самарџић, секретаром за просторно планирање и изградњу Владиславом Велашем и службеницима тог секретаријата, обишао могуће локације за изградњу нове школе.
На терену су констатовали актуелно стање и мјере које би било потребно предузети, у циљу рјешавања вишедеценијског проблема непостојања школе у Игалу. Ако се Дјечије одјељење покаже као најбољи избор, учесници разговора су сагласни да ће пројекат бити потребно водити као реконструкцију у постојећим габаритима. Током обиласка је разговарано и о потенцијалном проширивању и адаптацији Факултета за примијењену физиотерапију уколико постоји могућност за дјеловање, а који је такође смјештен у просторијама Института.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here