Мале Новљанке на фестивалу фудбала у Подгорици

Фудбалски савез Црне Горе је у недељу у Подгорици организовао први фестивал игре и забаве. У овом јединственом програму базног фудбала за дјевојчице узраста од 5 до 8 година у конкуренцији око 200 учесница из 10 основних школа из свих крајева Црне Горе учествовале су и ученице основне школе „Дашо Павичић“ из Херцег Новог.

Ријеч је о пројекту UEFA Playmakers, који се први пут  организује у Црној Гори. Први фудбалски кораци почињу уз Дизнијеве чаробне приче, те јунаке из ненадмашних анимираних филмова. На тај начин се, симболично, улази и у бајковити свијет фудбала.

Пројекат UEFA Playmakers је почео средином септембра, едукацијом тренера /наставника у основним школама “Дашо Павичић” (Херцег Нови), „Милева Лајовић” и „Лука Симоновић” (Никшић), „Југославија” (Бар), „Његош” (Даниловград), „Алекса Бећо Ђилас” (Мојковац), „Максим Горки” (Подгорица), „Мустафа Пећанин” (Рожаје), „Радомир Митровић” (Беране) и „Марко Миљанов” (Бијело Поље).

До сада научено од својих тренера и наставника, дјевојчице су кроз посебне сесије  заједно показале на терену на недјељном фестивалу у Подгорици.

Програмом UEFA Playmakers промовише се женски фудбал широм Црне Горе, истакао је Иван Татар, асистент у стручном штабу националних селекција и едукатор ФСЦГ за овај пројекат.

-Покренули смо програм како бисмо проширили базу, за клубове и репрезентацију, али и како бисмо промијенили свијест о женском фудбалу. Број дјевојчица које учествују, квалитетан рад наставника и подршка родитеља говоре да смо на добром путу, поручио је Татар.

Фестивалом у Подгорици заокружен је први дио UEFA Playmakers пројекта који се наставља све до прољећа.

Фото: ФСЦГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here