МАЂАРСКА ДОНИРАЛА ЦРНОЈ ГОРИ 200 ХИЉАДА ВАКЦИНА

Министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић и министар вањских послова Ђорђе Радуловић примили су данас, у име Владе Црне Горе донацију Мађарске од 200 хиљада Синофарм вакацина. У име мађарске владе донацију је уручио Петар Сијарто, министар вањских послова.

Министарка здравља је, приликом уручења донације, истакла да је Мађарска, као и много пута до сада показала висок степен солидарности и пријатељства према Црној Гори.

Данас имам посебно задовољство да обавијестим црногорске грађане да је Република Мађарска донирала нашој земљи 200 хиљада Синофарм вакцина, што је од непроцјењивог значаја, јер долази у правом тренутку у Црну Гору. На овај начин настављамо масовну вакцинацију и заштиту од корона вируса, казала је министарка Боровинић Бојовић.

Она се захвалила мађарском амбасадору у Црној Гори Јожефу Неђешију, Влади Мађарске, министру вањских послова, а посебно министру људских ресурса, проф.др Миклошу Кашлеру, који су заједничким активностима успјели да обезбиједе ову веома вриједну донацију за Црну Гору.

Ово је прилика и да још једном позовем наше грађане, који то до сада нису учинили, да се вакцинишу, као и да поштују мјере, јер ће на тај начин заштити своје здравље и здравље својих најближих, поручила је министарка Боровинић Бојовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here