Лука у Зеленици има предуслове за сидрење крузера

Лука Зеленика

Зеленичка лука је неискориштена, предњи дио је урушен. Обновљена је тек након земљотреса. Зеленика посједује огромне економске потенцијале, који би могли да се претворе у развојну шансу овога краја, прије свега, валоризацијом капацитета луке.

Према ријечима предсједника МЗ Зеленика – Кути Илије Ковачевића, лука се свела на једну царинску шпедицију. Очекивали су да ће добити лиценцу за упловљавање крузера:

Илија Ковачевић

– У Котору је за ову годину најављено долазак 700 крузера. У луци у Бару дочекали   су мега крузер. Доста тих долазака је премјештено у Бар, који се не може ни 10 одсто упоредити са потенцијалом који има Херцег Нови, Бока Которска, казао је за РТХН  Ковачевић.

У локалној самоуправи и бројни туристичке посленици сматрају да би Херцег Нови, који све више постаје привлачан као дестинација, требало да буде окосница туризма у сваком погледу.

– Са малим улагањима Зеленика би била невиђени потенцијал. Окосница је не само наутичког туризма, него и путничког саобраћаја. На магистрали су велике гужве, посебно љети. Перспектива постоји. Мислим да се чека разрјешење замршеног чвора, који је условљен приватизацијом, сада већ прије двадесетак година, Луке Зеленика. Мора се знати адреса, са којим ће се ти планови ускладити са потребама локалне заједнице, указује Ковачевић и додаје да је насеље Зеленика настало након изградње луке и жељезнице. Постојали су Кути, а овај дио уз море је тек касније настао.

У луци се у почетку обављао претовар боксита. Дуго је била у функцији, сигурно задњих 35 година, лука пропада, предњи дио је оронуо. Званично је власник компанија Мјешовито, као велико трговинско предузеће осамдесетих година, прошлог вијека, које је сада фрагментирано. И ту би требао договор са локалном заједницом. Скоро двије године се чека папир, који ће ријешити замршене односе између катастра, односно, државе, Мјешовитог и локалне заједнице. На управљање лука је седамдесетих година, прошлог вијека дата на управљање, тада друштвеном предузећу Мјешовито. С обзиром да је укинута жељезница, људи нису имали посла, па је ово предузеће њих запошљавало, подсјећа Ковачевић.

Зеленика посједује огромне економске потенцијале, који би могли да претворе у развојну шансу овоме крају, који је некада био познат по валама, првом хотелу на Јадрану, луци, раскрсници путева.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here