Лучић: успјешним радом УЈР видљив напредак у свим градовима

Влада Црне Горе је на јучерашњој сједници донијела 38 рјешења о именовању и разрјешењу чланова Одбора директора, директора и њихових помоћника у државним предузећима, министраствима и управама. Одлуком Владе престао је мандат досадашњем директору Управе јавних радова Бору Лучићу.

На функцију дирекора Управе јавних радова Лучић је постављен је у мандату 42. Владе Црне Горе, прије 18 мјесеци. За смјену каже да је политичка одлука, али да му је част што је био дио 42. Владе.

-Мислим да је Управа јавних радова урадила доста за ових 18 мјесеци. Прошле године имали смо скоро стопроцентну реализацију капиталног буџета, уговорили смо пројекте који су се финансирали из средстава Европске уније, што је у моменту када сам ја дошао била скоро немогућа прича. Покренули смо ствари са мртве тачке, успјели смо да урадимо много пројеката, без обзира што смо имали полугодишње финансирање. Мислим да смо све градове испоштовали, што се и доказало на састанку са премијером Абазовићем и представницима 13 општина са сјевера, гдје апсолутно нико није имао примједби на рад Управе. Презадовољан сам оним што смо урадили, и ја сам одрадио свој посао максимално професионално.

Доказ успјешног рада Управе је и Општина Херцег Нови, као и други градови у којима је видљив напредак, сматра Лучић.

-У Херцег Новом је расписано 18 тендера чија је вриједност скоро 80 милиона еура, а тако смо радили у сваком граду. Европска делегација нас је заиста похвалила, Европска комисија такође, и надам се да ће мој насљедник наставити истим темпом. Свакако му желим успјех у овом послу, без обзира на разлоге смјене и све остало. Ово је државна институција која мора да ради, желим му да настави овим стопама јер, када се заврши неки пројекат и кад прође 10-15 година, нико неће знати ни ко га је почео ни ко га је завршио, али ће сви уживати у ономе што имају. Тако сам сигуран да ни грађанима Херцег Новог, када буду завршени пројекти који ће почети да се граде у септембру, то неће бити битно, већ колико ће они унаприједити живот Новљана, туриста и свих осталих.

Лучић истиче да му смјена не пада тешко, али сматра да није добро што се укида једна, а оснива друга Управа.

-То захтјева доста времена и заиста ће бити велики изазов да се уговоре сви ти пројекти које имамо до краја године, поготово ови из претприступних фондова. То је око 40 милиона који сада “висе” у ваздуху. Али, ту су људи из Управе који су радили и претходних 18 мјесеци и сигуран сам да ће, уколико се настави добро руковођење, успјети то да постигну, што им заиста од срца желим.

Лучић је подсјетио да је током протекле двије године, од кад је на челу Управе, упркос тешкоћама изазваним пандемијом коронавируса и ратом у Украјини, расписано преко 60 великих тендера вишемилионске вриједности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here