Љубо Челебић: Позивница за Париз велика ствар за Данку и за црногорски тенис

Најбоља црногорска тенисерка, Новљанка Данка Ковинић, учествоваће на Олимпијским играма у Паризу, пошто је добила специјалну позивницу Међународног олимпијског комитета. За Ковинићку ће ово бити други наступ на Играма, након Рио де Жанеира 2016. године. Данка је изборила право наступа и за Токијо 2020, односно 2021. године, али је морала одустати због повреде.

Посљедних десетак мјесеци била је ван терена, такође због повреде. Отуд је њена радост велика, као и свих који је прате и који раде са њом. Један од њих је и њен тренер Љубо Челебић из Подгорице, који је за портал РТХН истакао да је позив за учешће на Олимпијади огромна ствар за црногорски тенис.

-Ово је огромна ствар, не само за Данку Ковинић, већ и за црногорски тенис, и ми смо сви јако срећни и поносни што се то на овај начин десило. Данка је прије осам година на 31. Играма у Рију била на Олимпијским играма и то је први тенисер из наше земље који се нашао на једном тако великом такмичењу. Као што је познато, она је изборила учешће у Токију 2020. године, али годину касније када су Игре одржане, повреде су биле јаче од ње и морала је да одустане. Сада је добила позивницу и ми, и као навијачи али и као људи који раде у црногорском тенису, смо више него поносни, јер Данка је неко ко обожава своју државу. Пуна је жеље кад наступа у дресу Црне Горе и сматрам да је играње на Олимпијским играма најљепши сан који спортиста може да оствари. Привилегија је бити дио њеног тима, ми смо пресрећни и пуни жеље да јој помогнемо, а надам се да ће она бити у доброј играчкој форми. Након паузе дуже од десет мјесеци мора слушати своје тијело. Вјерујем да ћемо је у овом кратком временском периоду припремити и да ће бити спремна да постигне што бољи резултат.

Челебић се нада да ће Данка бити спремна за наступ на Олимпијским играма у Паризу.

-Доста је људи који прате њен тренажни процес. Познато је да је Данка донијела одлуку да, док траје рехабилитација, замрзне свој статус јер је циљ био да се опорави, на чему се и даље ради. Једноствно то је њен пут и надам се да ће она до турнира у Паризу бити спремна за свој нови играчки и животни  изазов. Она се осјећа све боље, треба да се договоримо до Игара да се појавимо на једном до два турнира како би осјетила терен и игру. Све напоре, али и планове диктираће нам њено тијело, а ми тренери треба да све то искоординирамо и да је што боље припремимо, поручио је Данкин тренер Љубо Челебић.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here