Љето 2023: Сервисне информације

У јужним и централним предјелима претежно сунчано уз повремено малу до умјерену облачност. Од средине дана понегдје, уз појачан развој облачности, киша или пљусак и грмљавина, првенствено на западу и у планинском залеђу Боке. На сјеверу промјењиво облачно са сунчаним интервалима, а у поподневним и ноћним сатима мјестимчно киша или пљусак праћен грмљавином. Вјетар углавном слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 18 до 32 степена.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћа се по углавном сувим коловозима. На дионицама кроз које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона, а на путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, уз поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 16 саобраћајних   незгода у којима су четири особеза задобиле теже, а четири особе лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 20 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30, следећи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:25, 15:20 и у 22:15. По два лета су за Беч и за Истанбул, а остали су за: Дортмунд, Краков, Лондон, Кишњев, Алмати, Сабиху Гокен, Будимпешту, Варшаву, Цирих, Рим и Нанчестер. Из Тивта је планирано 16 летова, а шест их је за Београд; „Аir Serbia“ у  11:50, 13:55, 15:20 и у 18:40, а „Аir Montenegro“ у 13:30 и у 16:10. Два лета су за Истанбул а остали су за: Жешов, Љубљану, Брисел, Тел Авив, Таљин, Варшаву, Јереван и Берлин.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 15 минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:40, а вечерњи би, по реду вожње требало да стигне око 20:30. Поласци из Бара за Београд у 9:00 и у 19:00 сати, а сезонски брзи воз саобраћа до 18. септембра. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Аутобуски саобраћај одвија се редовно. Јутрос су у наш град први стигли „Необас“ из Бања Луке, „Lalatović travel“ из Модриче и „Банбус“ из Београда, а следеће очекују доласке из Јагодине, неколико из Београда, затим из Новог Сада, Суботице и осталих градова. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:10 ће „Royal travel“ за Дубровник и Сплит, у 8:35 „Lalatović travel“ за Требиње, Мостар и Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у у 11:00 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here