Љето 2023: Сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно, повремено киша, мјестимично и пљускови и грмљавина. Понегдје обилније падавине, а могуће су и краткотрајне временске непогоде праћене јаким ударима вјетра. Киша ће прво почети на југозападу и западу и постепено се проширити на остале предјеле. Вјетар мјестимично умјерен до појачан, на ударе понегдје и веома јак, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 18 до 28 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
На већини путева у земљи саобраћа се без ванредних ограничења. Током дана је појачан интензитет саобраћаја на важнијим путним правцима и прилазима градским срединама. Апелују на возаче да поштују саобраћајне прописе, да возе опрезно у складу са ограничењима брзине и уз држање прописаног растојања између возила. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодила се 21 саобраћајна незгода у којима је једна особа задобила теже повреде, а девет особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 27 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30, следећи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:25, 15:20 и у 21:50. Три лета су за Варшаву, по два за Беч, Париз, Истанбул и Лондон, а остали су за Алмати, Меминген, Нант, Катовице, Берлин, Лион, Атину, Луксембург, Ријад, Братиславу и Тел Авив. Из Тивта је планирано 19 летова, а седам их је за Београд; „Аir Serbia“ у 8:35, 11:50, 15:20, 17:40 и у 18:40, а „Аir Montenegro“ у 9:55 и у 16:10. Два лета су за Истанбул, а остали су за: Ригу, Брно, Тел Авив, Минхен, Праг, Беч, Ниш, Луксембург, Дубаи и Женеву.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни сат и 50 минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 9:15, а вечерњи по реду вожње стиже у 20:15. Поласци из Бара за Београд у 9:00 и у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а дневно има шест полазака за Подгорицу у три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Аутобуски саобраћај одвија се без кашњења. Јутрос су у наш град први стигли: „Семберија“ из Сокоца, „Божур“ из Београда и са Пала, „Гага турс“ из Београда, „Viena tour“ из Модриче, „Необас“ из Бања Луке, „Лазаро“ из Бања Луке и Добоја и „Феникс“ из Новог Сада, а очекују још око 40 долазака. У 7:00 сати кренуо је „Ozlem tours“ за Београд, у 8:10 ће „Royal travel“ за Сплит, у 8:35 „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Blue line“ и „Божур“, па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here