Љето 2022: Сервисне информације

Претежно сунчано, понегдје уз малу до умјерену облачност. На сјеверу, ујутру, по котлинама магла или ниска облачност. Вјетар слаб до умјерен, промјенљивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 24 до 36 степени. Температура мора 24 степена.

АЕРОДРОМ ТИВАТ

Са аеродрома Тиват јутрос су реализовани летови ка Љубљани, Краљеву и Београду. Услиједиће ка Нишу, Хелсинкију, Београду, Тел Авиву, Чишинау, Манчестеру, Женеви, Бања Луци, Дубаиу и Копенхагену.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Јутрос су у наш град стигли аутобуси из Лесковца, Чачка, Крагујевца, Јагодине, Новог Сада и Мрчајеваца. По реду вожње кренуо је у 7 Озлен ка Београду, у 8:10 ће ка Сплиту, 8:35 Сарајеву, 9:30 и 11:10 Дубровнику и 12:10 ка Требињу. Иако су током ове сезоне ангажоване све аутобуске линије ка већим градовима региона, односно 43 за Србију, девет нових за Босну и Херцеговину, као и пет нових за Хрватску, број путника је за око 20% мањи него прошле године. Цијене карата веће су него лани, од два до шест еура у међународном и један до два еура у међуградском саобраћају.

ТРАЈЕКТНИ ПРЕЛАЗ
На трајектном прелазу нема дужих задржавања. Саобраћај се на релацији Каменари – Лепетане одвија на 15 минута током 24 сата.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Међународни воз из Бара за Београд полази у 9:00 и у 19:00 сати, повратак је такође у 9:00 и у 20:20 часова.

АМСЦГ
Саобраћај се обавља по претежно сувим коловозима, видљивост је углавном добра. Учеснике у саобраћају очекује умјерена , током дана појачана фреквенција возила. Возачима савјетујемо опрезну вожњу и поштовање правила саобраћаја. Привремено се због извођења радова на изградњи Булевара од раскрснице Подгорица-Цетиње-Никшић до Команског моста одобрава промјена режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодиле су се 22 саобраћајна незгода у којима су 3 особе задобиле теже и 7 особа лаке повреде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here