Љето 2022: Сервисне информације

Сунчано уз повремено малу или умјерену облачност, првенствено у другом дијелу дана, и углавном суво. Послијеподне на сјеверу уз развој облака, тек понегдје постоји мала могућност за слабу кишу или изоловани пљусак. Вјетар углавном сјеверни и сјевероисточни, слаб до умјерен, мјестимично појачан, понегдје на ударе и јак. Највиша дневна температура ваздуха од 22 до 37 степени.

Ауто мото савез Црне Горе
Учеснике у саобраћају очекује умјерена , током дана појачана фреквенција возила. Возачима се савјетује опрезна вожња и избјегавање путовања у најтоплијем дијелу дана. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 18 саобраћајних незгода у којима је једна особа нажалост погинула, пет особа је задобило теже, а једна особа лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је планирано 25 летова, а пет их је за Београд; први је био “Аir Montenegro” у 7:30, а компаније “Аir Serbia” су у 8:35, 15:20, 18:30 и у 20:35. По два лета су за Беч, Варшаву и Истанбул, а остали су за Јереван, Каиро, Беч, Дортмунд, Меминген, Катовице, Вроцлав, Лондон, Будимпешту, Париз, Милано и Загреб. Из Тивта је планирано 16 летова, а шест их је за Београд; “Аir Serbia” су у 11:50, 14:05, 15:20, 18:40 и у 19:20, а једини “Аir Montenegro” је у 16:50. Два лета су за Осло, а остали су за Истанбул, Штокхолм, Тел Авив, Праг, Париз, Лондон, Луксембург и Дизелдорф.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни сат и по, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 9:00 сати. Поласци из Бара за Београд су у 9:00 и у 19:00 сати, повећане су гужве, али се углавном може наћи понеко мјесто. Цијена карте у првом разреду је 31,80, а у другом 21 еуро.

Аутобуски саобраћај
Јутрос су у наш град стигли прво стигли ”Лазаро” из Бања Луке,, “Божур” са Пала и из Београда, “Банбус” из Сремске Митровице, “Гага” из Чачка, “Еуролин” из Јагодине, “Феникс” из Новог Сада и “Дервента” из Босанског брода. У 7:00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8:10 ће “Royal travel” за Дубровник и Сплит, у 8:35 “Центротранс” за Сарајево, у 9:30 “Чазма” и “Blue line” за Дубровник, а у 12:10 “Југопревоз” за Требиње. Следеће очекују доласке из Лесковца, Ваљева, Чачка, Јагодине, Пожаревца, Крагујевца, Крушевца, Куманова, Модриче, Бијељине, Новог Сада, Београда и осталих градова. Има доста гужве, па карте треба обезбиједити пар дана раније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here