Ивана Ћоровић тренер Србије на јуниорском Свјетском првенству у Београду

Од вечерас у наредних седам дана у Београду, на базену „25. мај Милан Гале Мушкатировић“ одржава се Свјетско ватерполо првенство за јуниорке. На мундијалу учествује 16 селекција, међу којима је и репрезентација Србије. Од такмичења је одустала репрезентација Бразила.

Србија је у групи Д са Шпанијом, Новим Зеландом и Хрватском. У групи А играју: Италија, Казахстан, Мађарска и Турска, у групи Б: Грчка, Узбекистан, Јапан и САД и у групи Ц: Аустралија, Јужна Африка, Канада и Холандија.
Тренер репрезентације Србије је Новљанка Ивана Ћоровић.

И ове године Србија има скромне амбиције. Циљ је да се прође група у којој су још Нови Зеланд, Шпанија и Хрватска. Вечерас од 20:30 у првом колу противник изабраница Иване Ћоровић је Нови Зеланд, и то је прилика да се на старту постигне побједа и избјегне последње мјесто у групи, што је главни циљ на овом првенству. Репрезентација Шпаније је изразити фаворит, а Хрватска има такође квалитетан састав.
-Дјевојке су напорно тренирале и пролазак групе би за нас био успјех. Спремале смо се, мотив је велики, желимо да пред својом публиком одиграмо најбоље што можемо. Прошле године смо у Израелу освојиле 11. мјесто и учествујемо на овом такмичењу захваљујући домаћинству, рекла је тренер Ивана Ћоровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here