Љето 2022: Сервисне информације

Претежно сунчано и вруће. Послијеподне, тек понегдје у сјеверним и централним предјелима слаб до умјерен развој облачности. Вјетар углавном слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 30 до 40 степени.

Ауто мото савез Црне Горе
Учеснике у саобраћају очекује умјерена, током дана појачана фреквенција возила. Возачима се савјетује опрезна вожња и избјегавање путовања у најтоплијем дијелу дана. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 17 саобраћајних незгода у којима су три особе задобиле теже, а двије особе лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је планиран 21 лет, а четири су за Београд; први је био “Аir Montenegro” у 7:30, а компаније “Аir Serbia” су у 8:35, 15:20 и у 18:40. По два лета су за Варшаву, Беч и Истанбул, а остали су за Краков, Лондон, Франкфурт, Загреб, Вроцлав, Тирану и Каиро, Меминген, Будимпешту, Париз, Милано и Катовице. Из Тивта је планирано 15 летова, а шест их је за Београд. Компаније “Аir Serbia“ су у 11:50, 14:05, 15:20, 18:40 и у 19:20, а “Montenegro Airlines”-ов је у 16:50. Остали летови су за Истанбул, Штокхолм, Тел Авив, Праг, Париз, Лондон, Луксембург, Дизелдорф и Осло.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни чак три сата, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 10:30. Поласци из Бара за Београд су у 9:00 и у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

Аутобуски саобраћај
Јутрос су у наш град стигли аутобуси из Сокоца, Вршца, Крагујевца, Босанског брода, Модриче, Мрчајеваца и три из Новог Сада. У 7:00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8:10 ће “Croatia bus” за Дубровник и Сплит, у 8:35 „Центротранс“ за сарајево, а у 9:30 „Blue line“ и „Божур“ за Дубровник. Следеће очекују доласке из Скопља, Ваљева, Чачка, Београда, Јагодине, Крушевца, Куманова, Модриче, Обреновца, Добоја, Новог Сада и осталих градова. Због великих гужви карте треба обезбједити на вријеме.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here