Црна Гора препустила трон

Фото: Anna Feher

Свјетска лига ће добити нове владаре, послије годину доћи ће до смјене на трону у најмлађем такмичењу ФИНЕ. Репрезентација Црне Горе, бранилац титуле и троструки освајач овог такмичења, елминисана је у четвртфиналу од домаћина турнира, репрезентације Фрнцуске, 12:9 (1:3, 4:2.4:1 3:3).

Сан о полуфиналу за подмлађени састав Владимира Гојковића, остао је неиспуњен. Французи предвођени бившим репрезентативцем Црне Горе Угром Крузијом, умјешали су се у борбу за трофеј. Искора испред  репрезентација са већим ватерполо рејтингом на овом турниру није изненађујући. У Француској су  претходних година уложили много труда и  новца како би смањили заостатак за ватерполо елитом. Одразило се то и на резултате што се видјело и на овом турниру гдје је већина репрезентација стигла у комбинованим саставима.

Гојковићеви пулени су почели добро, повели головима  Душана Матковића, Јован Вујовића и Марка Мршића, па је Црна Гора после прве четвртине водила 3:1.

Француска је изједначила преко Буета и Уга Крузије на  3:3. Урош Чучковић је прецизан за 4:3, Томас Верну за 4:4, Владо Попадић за 5:4, а Енцо Кас за 5:5

Почетком другог полувремена Крузија и саиграчи први пут су повели, а стријелац је био Томас Верну. Већ у следећем нападу, Стефан Видовић је вратио утакмицу у егал. Ситуација по Црну Гору је постала критична  послије голова које су постигли Крузија, Бует и Мазруки за 9:6. Французи ношени публиком су дјеловали моћно, а стекао се утисак да се млади састав Гојковићеве селекције није снашао у атмосфери коју је створила публика на трибинама.

Поново, као и у мечу против Шпаније, празан ход без гола од чак девет минута је кажњен, а када  је Томас Верну погодио за 10:6 све је било јасно. До крака су  Тешановић односно Андрић па поново Тешановић примили два  а њихови саиграчи постигли три гола.

Голове за Црну Гору постигли су: Марко Мршић три, Душан Матковић, Јован Вујовић, Урош Чучковић, Владо Попадић, Стефан Видовић и Констанин Аверка по један.

Голове за Француску постигли су: Александре Бует, Уго Крузија и Томас Верну по три, Махди Мазруки два и Енцо Кац један гол.

У осталим четвртфиналним мечевима, Италија је победила Србију 14:7, Шпанија је била боља од Канаде 13:6, а САД од Аустралије 12:11.

У полуфиналним дуелима, који су на програму сутра, играју Италија и Шпанија, односно САД и Француска, док ће у разигравану за пласман од петог до осмог мјеста играти Црна Гора и Аустралија (14:00 сати) односно Србија и Канада.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here