Љетња школа саксофона и фестивал поново у Херцег Новом

Међународни фестивал саксофона „Belgrade SAXperience“ организује седму љетњу школу и фестивал саксофона „SAXperience“ од 7. до 14. августа у Херцег Новом.

Међународна љетња школа саксофона има за циљ да младим и талентованим саксофонистима пружи јединствену прилику да, у летњој афмосфери, уз летњу забаву и дружење, на атрактиван и јединствен начин, уче од најеминентнијих саксофониста, који долазе из различитих делова Европе и света.
Школа је отворена за ученике основне и средње музичке школе, студенте основних, мастер студија, дипломиране саксофонисте као и хобисте.
Предавачи на овогодишњој школи саксофона су Никола Арсенијевић (Француска), Уки Оваскаинен (Финска) и Милан Савић (Србија).
Фестивал омогућава полазницима да научено знање прикажу на наступу на завршном концерту на Тргу Мића Павловића код Музичке школе Херцег Нови.
На фестивалу наступају професори школе са гостима, па је тако, овај догађај, постао један од најзначајнијх љетњих културних догађаја у Херцег Новом, информишу организатори.

Програм фестивала:
Четвртак, 11. август, 21 сат, Музичка школа Херцег Нови
FRENCH STYLE
Никола Арсенијевић (ФРА)
Уки Оваскаинен (ФИН)

Петак, 12. август, 21 сат, Трг Херцег Стјепана
LIGHT AND BLUE
Банда саксофониста

Субота, 13. август, 21 сати, Музичка школа Херцег Нови
YOUNG AND PROMISSING
Концерт полазника Летње школе саксофон

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here