Лепетићу и ученицима ОШ „Дашо Павичић“ признање Школског спортског савеза

На недавно одржаној изборној Скупштини Црногорског школског спортског савеза изабран је нови Управни одбор, гдје је поново повјерење добио Јован Лепетић из Херцег Новог.

Опет су изабрани и Славко Максимовић и Лука Лагатор, а нови члан УО постао је Бојан Баранин. Повјерење да и у наредне четири године буде на челу Школског спортског савеза добио је пресједник, професор, Будимир – Будо Вукићевић. Новоизабрани чланови су за нови, други мандат, добили једногласну подршку свих делегата на Изборној Скупштини ове асоцијације, одржаној у Подгорици.
Прије Изборне, одржана је Редовна Скупштина Црногорског школског спортског савеза, на којој су, такође једногласно, усвојени Извјештај о раду са финансијским извјештајем за 2022. годину, Програм рада и финансијски план за 2023. и Календар такмичења за 2023. годину.

Учесници Скупштине су закључили да има доста простора за унапређење школског спорта, превасходно када је ријеч о здравственој заштити дјеце и омладине која се баве школским спортом. Са Скупштине је упућен апел надлежнима да се пронађе модел, односно донесу подзаконска акта којима ће бити регулисана здравствена заштита младих спортиста.

По завршетку радног дијела, на Скупштини су уручени пехари најбољим школским спортским друштвима – школама за постигнуте резултате на Школским спортским играма у 2022. години.

За остварене резултате на Школским спортским играма за ученице и ученике петих и шестих разреда награђено је Школско спортско друштво „Дашо Павичић“ из Херцег Новог, чији су такмичари освојили прва мјеста у баскету „три на три“ у обје конкуренције, те у мини рукомету за дјевојчице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here