Лепетић задовољан резултатима у Требињу

Јуче је након шест дана  у Граду сунца у  Требињу завшено  прво Европско школско  такмичење одбојкаша до 18 година. Ријеч је  такмичењу  које је организовала Европска школска федерација Промотер, а окупило  је око 250 учесника из Црне Горе,Србије, Републике Српске, Сјеверне Македоније Чешке и Молдавије.

Црну Гору престављали су ученице гимназије “Слободан Шкеровић” из Подгорице и  ученици гимназије  “Нико Роловић” из Бара. Дјевојке из Подгорице освојиле су прво мјесто побједивши Спортску гимназију из Београда 2:1 у сетовима, док је Баранима измакла медаља  јер су поражени од вршњака из Спортске гимназије Београд и заузели  четврто мјесто. Вођа Црногорске школске спортске делегације у Требињу био је Јован –Јоле Лепетић из Херцег Новог који је већ годинама један  од координатора Школског спортског савеза Црне Горе за југ.

-У Требињу и његовом Граду сунца било је све више него фантастично. Дуго сам у спорту као фудбалер, затим тренер а сада и један од чланова нашег Школског спортског савеза  и нешто слично нијесам доживио. Указана ми је част да предводим ове младе дјевојке и  младиће и мислим да у веома јакој конкуренцији покажемо свој квалитет и могућности. Дјевојке из Подгорице  су биле најбоље и ја им честитам што су нас и резултатски и   на сваки други начин успјешно минулих дана у Требињу представљале. Хвала и  младићима из Бара измакла им је медаља али су  пружили  добре игре-   каже за РТХН Јоле Лепетић и наглашава да ће поред одличног резултата  посебно дјевојака памтити  и дефиле од Каменог моста до  Дучићеве улице гдје  је одржано Вече нација.

-Ми из Црне Горе  имали смо сматрам одличну презентацију и ми из Школског спортског савеза Црне Горе потврдили смо наш рејтиг  али и углед у региону и у Европи.

У  четвртак нас је подсјетила Тијана Бошковић икона наше одбојке дијете ових крајева  и  сви учесници посебно млади одбојкаши и одбојкашице могу бити поносни  што се једно такво име свјетске одбојке дружило са нама и  што је у присуству  око 1000 младих ову манифестацију  и догађај дигла на још већи ниво.

-Захваљујем свима у Требињу  посебно спортској директорици  ЕСШФ Горици Билк Моцоња  која  је  са својим  сарадницима, упозната са нашим случајем  да немамо довољно средстава,  одлучила да спортисти из Црне Горе добију снижену котизацију  и својим   наступом   и резултатом  оправдали смо њихово повјерење. Захвалност дугујем и одбојкашким клубовима Галеб (Бар), Морача (Подгорица  и Академија (Тиват), који су допустили својим члановима да наступе за своје школе и представљају своју државу на Европском првенству, за разлику од ОК Будућност која је ту могућност ускратила својим играчицама и тако их лишила могућности да се на спортском пољу “измјере” са својим вршњацима широм Европе, да стварају пријатељства са ученицима из различитих дјелова Европе  и тако проширују своја знања и упознају различитости култура. Срећом и без њих наше дјевојке су биле најбоље, прича  очито задовољни и поносни Лепетић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here