Лепетић вођа црногорске екипе на Европском првенству у школској одбојци у Требињу

Од данас до 27. маја у Требињу се одржава oтворено Европско првенство у одбојци за ученике и ученице до 18 година.

На такмичењу које је окупило 15 екипа са преко 200 младих одбојкаша и одбојкашица из цијеле Европе, нашу земљу представљају одбојкаши из Бара и одбојкшице из Подгорице, а делегацију Школског спортског савеза Црне Горе предводи Јован Јоле Лепетић из Херцег Новог, координатор савеза за Југ.

Један од најбољих фудбалера Херцег Новог свих времена, дугогодишњи наставник у ОШ „Илија Кишић“ из Зеленике и један од дугогодишњих руководилаца за такмичења Школског спортског савеза Црне Горе каже да је поносан што ће у братском Требињу  предводити такмичаре из одбојке.

Јован Јоле Лепетић

-Најприје је наш став у Савезу био да не учествујемо, али оргнизатори су тражили да се   Црна Гора појави  на овом престижном такмичењу. Захвални смо за подршку Европској федерацији школског спорта, на чијем је челу познати српски одбојкаш Жељко Танасковић, као и граду Требиње и спонзорима који су свим учесницима  обезбједили врхунске услове за такмичење, поручио је Лепетић.

Он је за наш портал истакао да Школски спортски савез Црне Горе  годинама предано ради на развоју школског спорта.

-Кроз наша првенства Савез стрпљиво гради пут који школске екипе из Црне Горе води на регионала и Свјетска такмичења. Такав је случај и сада у одбојци, гдје ће спортисти из Бара и Подгорице  представљати Црну Гору на међународној школској спортској сцени у Требињу. Поносни смо што су наш савез и одбојкашке екипе у мушкој и женској конкуренцији дио Европске федерације школског спорта, и што нам је подршку  пружио  Жељко Танасковић.

-Спорт и дружење прати и образовање па ће,  поред надметања, у Требињу бити приређени бројни едукативне садржаји. Учесници такмичења ће моћи да упознају и природне љепоте Требиња и сигуран  сам да ћемо се са овог првенства сви вратити богатији и као спортисти и као људи, сматра Јован Јоле Лепетић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here