ЛЕНА ЈАКШИЋ ИЗ “ЦВРКУТИЋА” У СУБОТУ НА ФЕСТИВАЛУ “ШАРЕНИ ВОКАЛИ”

Дјечји хор “Цвркутићи” из Херцег Новог трећи рођендан прославља на најљепши начин; дружењем, пјесмом и наступима на домаћим и међународним дјечјим фестивалима.

Након учешћа на фестивалу “Наша Радост” крајем прошле године у Подгорици, Лена Јакшић ће се са пјесмом “Права љубав” представити у суботу (2. април) и на 12. Дјечјем музичком фестиваул “Шарени вокали” у Сомбору.

Лена је одлична ученица петог разреда Основне школе “Дашо Павичић”, као и Музичке школе у Херцег Новом, одсјек клавира у класи професорице Ирене Мијушковић. Прва искуства соло пјевања стиче у Дјечјем хору “Цвркутићи”, чији је члан од 2020. године, уз музичку менторку Лидију Ивановић. Освајач је многих награда на такмичењима клавира, а са “Цвркутићима” открива да јој се веома допада и пјевање. Ова весела и енергична дјевојчица ужива и у једрењу и плесу, као чланица КСЦ “Диано”.

На 12. Дјечјем музичком фестивалу у Сомбору, Лена Јакшић се такмичи у категорији два Б (од 10 до 12 година) са баладом “Права љубав” за коју је текст написао Благоје Рогач, музику Миа Видовић, а аранжман је урадио Драган Ивановић.

“Шарени вокали” ће у четири категорије окупити 17 учесника из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније. Организатор је Сомборско певачко друштво, свечано отварање је 2. априла у 12:00 сати у Народном позоришту Сомбор, услиједиће такмичарски наступи учесника, а у 19:00 сати је планирана додјела награда уз ревијалне наступе.

Такмичење је организовано по узрасним категоријама, а награђују искључиво дјечји таленат и њихове вокалне способности, водећи рачуна о интерпретацији, интонацији и сценском наступу сваког учесника. У овогодишњем жирију су композитор и продуцент Александар Балош и музички педагог и диригент Тамара Пајкановић.

Недавно је још један члан хора “Цвркутићи” – Стефан Лаконић, ученик седмог разреда, Основне школе “Илија Кишић” учествовао на 29. Међународном фестивалу “Златна пахуља” у Рожајама, са пјесмом “Стани мало страшни свијете” истог ауторског тима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here